Kraljevske

Šaman Durek je izginil brez sledu

K.K.
13. 3. 2023, 12.00
Posodobljeno: 14. 3. 2023, 08.19
Deli članek:

Norvaška princesa Märtha Louise skriva zaročenca, s katerim se namerava v kratkem poročiti.

Profimedia
durek

Najeto vilo, v kateri je doslej živel znani ameriški šaman Durek Verrett, je sklenil lastnik prodati, Durek, zaročenec norveške princese Märthe Louise, pa se je moral zato na vrat na nos izseliti. A kam? Njegov novi naslov je velika uganka, saj Märtha Louise noče govoriti o svojem zaročencu. Kaj se dogaja? Odkar sta šaman Durek (v Ameriki je na slabem glasu, njegove drzne objave na družbenih omrežjih pa vzbujajo precej ogorčenja) in hči norveškega kralja Haralda objavila, da sta se zaročila, je minilo že več mesecev. Ljudje so pričakovali, da bosta zaročenca sporočila vsaj datum svoje poroke, če že ne tudi načrtov, kje si bosta izrekla življenjsko zaobljubo.

Navsezadnje je princesa Märtha Louise kraljeva hči (ter sestra bodočega kralja), zato so mnogi pričakovali, da bo njena poroka kraljevski dogodek s številnimi svati iz evropskih kraljevskih hiš. A Märtha Louise in Durek sta utihnila. Čez čas je Durek sporočil javnosti, da poroke ne bo toliko časa, dokler ne dobi nove ledvice. Razvedelo se je, da šaman že sorazmerno dolgo zaman čaka na presaditev. Ne more najti primernega darovalca. Märtha Louise mu je sicer takoj ponudila svojo ledvico, a je razočarana izvedela, da ni primerna darovalka. Ob novici, da je Durek zdaj izginil neznano kam, se zdaj mnogi sprašujejo, kaj se dogaja z njegovim zdravjem. Je usodno bolan? Ali pa po uspešni presaditvi že okreva nekje na varnem pred radovedneži?

Težke trenutke pa preživlja zlasti Märtha Louise. Verjela je, da je končno na pragu srečnega življenja, saj je zadnja leta doživela marsikaj grenkega. Po ločitvi od svojega prvega moža, pisatelja Arija Behna, je dolgo iskala pot v samostojno življenje. Nato pa je Ari Behn, oče njenih treh hčera, na božič leta 2019 naredil samomor. Šele ko je srečala Dureka, je Märtha Louise spet našla upanje in ljubezen. Z Durekom (ki prihaja iz povsem drugačnih krogov, kot sta jih vajena kralj Harald in kraljica Sonja) so se člani norveške kraljeve družine sprijaznili šele, ko so sprevideli, da je Märtha Louise z njim srečna kot še nikoli. A ta sreča je trenutno zelo negotova. Märtha Louise si goreče želi poroke z Durekom, a nič ne kaže, da bi lahko kaj kmalu postala nevesta. Je kriva usoda in je Durek res odložil poroko zaradi bolezni ali si želi nekaj več časa za razmislek? Nekateri celo pravijo, da je šaman od poroke z norveško princeso pričakoval več koristi za svoje posle, nato pa je norveški kralj Harald hčerki vnaprej prepovedal uporabo kraljevskega naslova za Durekove projekte.

Profimedia
Kam je izginil Durek? Morda na zdravljenje? Märtha Louise o njem noče govoriti, mogoče tudi zato, da bi ga obvarovala pred radovedno javnostjo.