Kraljevske

Z nasmehom nad krizo

K.K.
26. 1. 2023, 11.00
Deli članek:

Kako je Kate praznovala rojstni dan?

Profimedia
V Liverpool sta princ William in princesa Kate prišla dobro razpoložena, nasmejana, pripravljena na druženje in pogovor z ljudmi, ki so ju pričakali.

Darilo, ki si ga princesa Kate gotovo ni želela za svoj 41. rojstni dan, je bil odmevni izid knjige Rezerva, v kateri njen svak princ Harry razkriva svoje poglede na resnico. V knjigi o svojem življenju v krogu kraljeve družine Harry ne prizanaša nikomur, za nikogar ne najde dobre besede. Princesa Kate se mu je zamerila, ker ni bila vedno istih misli in dejanj kakor Meghan. V knjigi trdi, da je britanska kraljeva družina hujskala Kate proti Meghan in obratno, saj so iz njunih slabih odnosov kovali koristi zase – oziroma škodo za Harryja. Kot vsi drugi člani kraljeve družine se tudi Kate ni niti z besedico dotaknila sporne Harryjeve knjige – kot da Rezerve sploh ni. Rojstni dan je praznovala 9. januarja, le dan pred izidom knjige. Počitka za praznovanje si ni vzela. Z Williamom sta v okviru kraljevskih dolžnosti 12. januarja odpotovala v Liverpool, kjer sta se srečala z navdušeno množico. Kate je dobila šopek rož za rojstni dan, vsa nasmejana se je fotografirala z osebjem bolnišnice. Z Williamom sta bila videti usklajen, ljubeč, zelo srečen par – in mogoče je prav to tisto, kar jima je Harry vedno zavidal. Mar mu z Meghan in otrokoma ni lepo in mora svoje stiske iz preteklosti res deliti z vsem senzacij željnim svetom?

Profimedia
Kate se je razveselila šopka rož. Je cvetje prejela v znak dobrodošlice ali za rojstni dan, ki ga je v družinskem krogu praznovala tri dni prej?