Domače

Od streljanja do skrivne poroke

Nejc Simšič
1. 4. 2024, 07.04
Deli članek:

Prvoaprilske potegavščine znanih Slovenk in Slovencev

Sašo Švigelj
Ota Širca Roš

Ota Širca Roš

»Rezultate lastne naivnosti sem verjetno potlačila, tako da, kar mene zadeva, na 1. april še nisem bila resno potegnjena. Sem pa pred časom fotografirala možev avto in ga na spletu prodajala za smešno ceno. Seveda sem zraven pripisala njegovo telefonsko številko in revež je ves dan prejemal klice za avto, ki ga ni prodajal. Za letos še ničesar ne načrtujem, je še predaleč, saj sem glede tega človek navdiha,« je dejala voditeljica.

Ana Urbanc

Arhiv Lady
Ana Urbanc
»Oh, jaz sem živela za 1. april, ko sem bila majhna. Mama pravi, da sem imela obdobja, ko sem zelo dolgo načrtovala svoje potegavščine drugim in vse so uspele. Sicer se ne morem spomniti zdaj kakšne konkretne, ampak verjamem, da so bile super. (smeh) Zadnja leta pa nisem imela pravega navdiha za ta dan, ampak čutim, da je letos spet čas za nekaj dobrih prvoaprilskih potegavščin in tudi že vem, kdo bodo tarče,« pravi igralka, ki o imenih ni želela govoriti, saj bi rada, da šale uspejo.

Rebeka Dremelj

Arhiv Lady
Rebeka Dremelj

»Žal moram priznati, da sem glede prvoaprilskih šal bolj slaba. Se ne spomnim, da sem koga vrgla na kakšno konkretno 'foro'. (smeh) Sem pa dobra v teh malih prvoaprilskih neumnostih, recimo, da vsa vzhičena zjutraj zbudim hčerki in jima rečem, da zunaj pada sneg, in potem hitro letita gledat skozi okno. Take male potegavščine, ampak nič kaj drastičnega,« je iskrena pevka, vplivnica, podjetnica in stand up komedijantka.

Frenk Nova

Arhiv Lady
Frenk Nova

»Včasih se mi je dalo koga res dobro potegniti za nos, zdaj malo manj. Ko sem delal v podjetju kot CNC-programer, sem kolega, ki je prišel k nam na novo, poslal v skladišče materiala po dvajset metrov 'štroma', navitega na kolutu. Javil sem jim, naj ga pošiljajo od skladišča do skladišča. Po eni uri se je vrnil malce utrujen in razkurjen,« opiše svojo prvoaprilsko šalo znani glasbenik.

Jana Koteska

Arhiv Lady
Jana Koteska

»Pred štirimi leti sem prijatelje presenetila s poročnimi fotografijami, na katerih se skupaj z fantom Ivom smehljava kot ženin in nevesta. Po objavi fotografij na družbenih omrežjih so začele deževati čestitke z vseh koncev in krajev, telefon sploh ni nehal zvoniti. Zanimivo, da ob tem pravzaprav nihče ni pomislil, da je 1. april. No, verjetno sva jih zavedla s pripisom: 'Še dobro, da sva se poročila prejšnji mesec!' (smeh) Ta prvoaprilska šala mi je kar zelo dobro uspela,« nam je v smehu zaupala manekenka in podjetnica.

Ana Maria Mitić

Arhiv Lady
Ana Maria Mitić

»Če se spomnim, si zagotovo kaj dobrega izmislim, ampak to so take nedolžne šale. Sem si pa pred leti privoščila svojo mamo. Uspela sem jo precej prestrašiti, rekoč, da sem bila udeležena v streljanju, pa je na moje veliko presenečenje nasedla. Ampak ni bila dobra šala, zato sem s takimi potegavščinami nehala. Hkrati pa imam občutek, da si tudi mene ne upajo potegniti za nos, zato nimam nekih turbulentnih srčnih prvoaprilskih kapi,« se pokesa komedijantka.