Domače

S Sarino pomočjo v podjetniške vode

Eva Jandl
22. 5. 2023, 10.11
Posodobljeno: 22. 5. 2023, 10.15
Deli članek:

Filip Flisar je že nekaj časa v »športni penziji«, kot pravi sam, a mu vseeno ni dolgčas. Podal se je namreč v podjetniške vode skupaj s svojim dekletom, nekdanjo deskarko na snegu Saro Domanjko.

Mediaspeed
Sara in Filip se poznata še iz časa, ko sta bila oba aktivna v športu.

»Bil sem svetovni prvak, zato moram ponuditi izdelek najvišje kakovosti,« pravi o svoji pohorski šunki Filip Flisar. Čeprav jo je prvič predstavil za veliko noč, ko se šunka tradicionalno znajde na mizi, pravi, da šunka ni le praznična jed, temveč je nadvse primerna tudi za kakšen zajtrk ali sendvič. »Ne navdušujem se nad preveč predelanimi mesnimi izdelki. Moja šunka je prekajena in začinjena s tem, kar raste na Pohorju, torej jerebiko, brinom in brusnicami, prekajena pa je na bukovih drveh. To je bil kar velik projekt, da sem izdelal recepturo in poiskal dobavitelje. Receptura je moja, imam vendarle nekaj znanja o kulinariki, a nisem ne kuhar ne mesar,« pravi Filip, ki si je oddahnil, da je recepturo našel kar hitro, saj se je po tihem bal, da bo razvoj njegove šunke trajal predolgo. Tukaj pa mu je, kot nam je razkril, priskočila na pomoč Sara Domanjko, njegovo novo dekle.

Da je spet zaljubljen, se je sicer šušljalo že nekaj časa, govorice pa je utišal kar sam na nedavnem velikem festivalu štajerskih vin Best of Štajerska v Ljubljani, ko je predstavil svojo pohorsko šunko, pri tem pa mu je pomagala njegova nova izbranka, ki jo je v spletni objavi poimenoval kar »gospodična Šunka«. Gre za simpatično temnolasko, nekdanjo deskarko na snegu, ki je nazadnje v svetovnem pokalu nastopala pred osmimi leti. »Sara mi je res ogromno pomagala. Brez njene pomoči pohorske šunke zagotovo ne bi bilo, ne letos ne drugo leto,« hvaležno pove o svoji novi ljubezni. »Poznava se že dolgo, še iz časa, ko sem aktivno smučal in tekmoval, torej ko sva bila še oba v športu.«

Na trening z novo ljubeznijo

Filip sicer še vedno trenira, da ostaja v formi in da je telesno dobro pripravljen, saj je to postalo del njegovega življenja. Na trening pa se včasih odpravita tudi skupaj s Saro. Filip ima sicer za seboj razhod z Moniko Vuk, s katero ima zdaj že petletno hčerkico Sofio. Po tistem, ko je prišlo v javnost, da družina ne živi več pod isto streho, je dejal, da z Moniko nista želela, da bi hči poslušala njune prepire, da je tako najboljše zanjo in da tako delata še zdaj. »Tudi Sofia je navdušena nad očkovo šunko,« se pohvali Filip, ki je hčerki priskrbel tudi poseben predpasnik, da mu takrat, ko sta skupaj, pomaga pri kuhanju. »Najraje ima meso in krompir,« se zasmeje ponosni očka, »rada pa zmeša tudi kakšno maso za mafine.«

Filip pa ni edini, ki je našel novo ljubezen. Da je znova zaljubljena, je lani razkrila tudi Monika. Njen srčni izbranec prav tako prihaja iz športnih krogov, njeno srce je namreč ogrel Luka Janžeković, vratar in kapetan nogometnega kluba Aluminij.