Balkan

Ima vse, kar ženska potrebuje, da je srečna

Simona Dakič Nemanič
18. 5. 2023, 10.18
Posodobljeno: 18. 5. 2023, 10.20
Deli članek:

Čudovita hrvaška pevka se že veseli, da bo po dolgem času spet nastopila v Ljubljani, Tokrat bo plesala in pela na Roštiljadi 2023, in sicer 27. maja 2023 v Stanežičah.

arhiv Lady
Jelena Rozga je ena najlepših in najbolj vročih Splitčank na hrvaškem glasbenem prizorišču in tudi pri nas.

Se je treba pevki, kot ste vi, Jelena, ki imate za seboj že toliko nastopov, sploh še pripravljati na vsak nastop posebej?

Vsak koncert je poseben in za vsak koncert se posebej pripravim. Sestavim seznam pesmi, izberem stajling, premislim, kje sem in katere pesmi ljudje najraje poslušajo …

Katera so tiste obvezne zahteve oziroma pogoji, ki vam jih mora organizator izpolniti, da sprejmete povabilo na koncert?

Zame ni veliko zahtev razen topla in čista garderoba s straniščem, vodo in da se upošteva tehnični rider ter da je na odru vse tako, kot mora biti.

Roštiljada poteka na prostem. Vam takšno okolje ustreza ali imate raje nastope v dvoranah?

Vsi koncerti so mi pri srcu, priznam pa, da mi je poleti všeč peti na prostem, to ima neki poseben čar. Tudi pozimi imam rada koncerte na prostem, vendar ne takrat, ko je zelo mrzlo, saj sem iz Splita. (smeh)

Slovensko občinstvo vas je že zdavnaj vzelo za svojo, kaj pa vi? Radi prihajate k nam tudi zasebno?

Sem in tja pridem v Slovenijo tudi čisto zasebno. Del moje ekipe je v Sloveniji. Moja Ana me pogosto pelje po nakupih in na kosilo. V Ljubljani si rada privoščim dobro kremno rezino in sprehod po središču mesta. Včasih, če prespim po koncertu, si ogledam kakšno manjše mesto na poti. Iskreno bi rada prišla večkrat zasebno, Slovenija je prelepa in vedno me navdušijo narava, ljudje in gastronomija.

Kaj pa je tisto, kar Jelena Rozga najraje je, pije? S čim se posladka?

Ne pijem alkohola, rada pa spijem kavo v dobri družbi. Sladkarije imam rada, vendar jih zaradi hormonskih težav ne uživam preveč, saj sladkor ni najboljši za ščitnico. Rada imam zdravo domačo hrano. Zjutraj si naredim napitek. Na splošno se prehranjujem zdravo in to mi najbolj ustreza.

Bi zamerili, če vas vprašamo, kakšna gospodinja ste?

Ničesar ne zamerim. Sem odlična gospodinja, vendar nimam veliko časa. Odlično kuham, kadar kuham, vendar je to redko. Pri meni mora biti vedno čisto. Morda sem malo na strani nezdravega glede tega. (smeh)

Koliko časa na dan posvečate sebi in svojemu videzu?

Na dan ne vem, vendar zelo skrbim za svoj videz. Imam ritual, ko si nanašam kreme, to zelo rada počnem. Ko pridem utrujena domov, se oprham in vzamem mleko za telo, da lepo dišim, in taka grem rada spat. Ženska mora skrbeti zase, to je neka vrsta ljubezni do sebe. 

To, kar vam ženske zavidajo, so nedvomno vaše dolge noge in vitka postava. Je ta rezultat trdega dela v fitnesu?

(smeh) Ne, to je posledica dela na odru. Priporočam, da skakljate in pojete po dve uri približno trikrat do štirikrat na teden in postava vam bo hvaležna.

Kako se sproščate? Kakšna glasba vas največkrat spravi v dobro voljo?

Rada poslušam vse mogoče, tako domače kot tuje izvajalce. Navdušujeta me Taylor Swift in Rihanna, vendar imam rada tudi pesmi Nine Badrić ali Petra Graša.

Kakšni pa ste sicer po značaju?

Sem večna optimistka in se veliko smejim, vendar se znam tudi jokati. To je vse zdravo in normalno.

Verjetno nima smisla spraševati po vašem ljubezenskem življenju, pa vendar, povejte nam, ste srečni, zaljubljeni, ljubljeni?

Da, imam vse, kar ženska potrebuje, da je srečna.

Kje boste preživeli poletje? Obožujete morje? Potovanja?

Pevci poleti ne gremo na počitnice, saj je poletje najbolj nor čas leta in zelo veliko delamo. Lovila bom trenutke, ko bom poleti doma v Splitu, to bo zame počitek, vendar tistega pravega, kot si ga predstavljate, načrtujem za jesen.

arhiv
Gneča pod odrom letošnje Roštiljade bo tudi zaradi lepe Jelene kar precejšnja.