Zgodbe

Janina preobrazba: Lepa na novi poti

Andreja Comino
9. 6. 2023, 07.30
Deli članek:

Klaudija Vertačnik stopa po novi karierni, samostojni poti, ki je hkrati njeno poslanstvo. 52-letnica je naredila je še en drzen korak – prijavila se je na preobrazbo.

Mateja Jordovic Potocnik
Klaudija Vertačnik

»Danes imam takšno življenje, kot sem si ga predstavljala pred mnogimi leti, a si nisem upala narediti koraka v pravo smer. Bilo me je strah dati odpoved. Strah me je bilo vsega. Vendar me je življenje prisililo v spremembe. Pot do njih je bila dolga. Morala sem se spoprijeti tudi z izgorelostjo. Danes stopam po novi karierni, samostojni poti, ki je hkrati moje poslanstvo. Učim se veščin podjetništva in družim z izjemnimi podjetnicami, spletamo poznanstva ter sodelujemo pri različnih projektih,« pravi 52-letna Klaudija Vertačnik iz Ljubljane. Naredila je še en drzen korak – prijavila se je na preobrazbo. »Za to sem se odločila iz poguma. Običajno se nerada izpostavljam, nimam rada pozornosti. Moja kognitivno vedenjska preobrazba sovpada s stilsko,« je povedala.

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Nataša Učakar, Špela Učakar za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Oblačila in nakit: Cherry Monday boutique, Domžale

»Ko pogledam nazaj, je bilo moje življenje precej naporno, stresno in v vsakodnevni bitki s časom. Usklajevanje družinske dinamike, obnova hiše, gospodinjska opravila in odgovorno delo terjajo svoj davek, če ne znaš poskrbeti zase, se ustaviti in se spočiti. To dolgoročno seveda ni vzdržno. Moje telo je desetletje opozarjalo, da ne živim skladno s seboj. Alergijske reakcije, viroze, izčrpanost, nespečnost in občutek nenehne skrbi za jutri, a znakov nisem upoštevala. Moj padec je bil krut, telo je reklo ne. Kot pravi madžarski zdravnik Mate Gabor, četudi ti um še kar naprej prigovarja, da zmoreš več in več ter še več, se telo temu dokončno upre in te na silo ustavi. Nehalo me je ubogati in nisem bila več sposobna vstati iz postelje. Hudo vnetje ščitnice, ki je sledilo, me je še dodatno razžalostilo. Okrevanje je bilo dolgotrajno, v bolniškem staležu sem bila tri leta, vmes leto dni delala skrajšan delovni čas,« pripoveduje Klaudija. Razočarana je bila, ko so ji v javnem sistemu zgolj predpisovali antidepresive, potrebovala pa bi holističen pristop. Ko si je za silo opomogla, je bila neprijazna tudi vrnitev v delovno okolje.

Nadaljevanje Klaudijine zgodbe si preberite v reviji Jana, št. 23, 6. junij, 2023.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Obisk frizerja si privoščim enkrat na mesec, na tri mesece pa me še pobarva. Teh bombončkov si ne dovolim vzeti. Vsake toliko grem še na masažo, plavanje ... To me polni in mi daje smisel. Obenem želim svojim štirim otrokom pokazati, kako naj poskrbijo zase, si postavijo zdrave meje in delajo tisto, kar jih veseli in osrečuje,« je frizerki povedala Klaudija. Nataša jo je pobarvala, nato pa ji je nanesla še barvni preliv ter ji s krtačo in fenom oblikovala modno in mladostno pričesko.

»Včasih sem se ličila vsak dan, zdaj pa si nekaj malega ličil nanesem le ob posebnih priložnostih,« p je Klaudija zaupala mojstrici ličenja Manci Maselj. Ta ji je najprej oblikovala obrvi, nato pa se odločila za nežne pastelne odtenke, ki se lepo ujemajo s Klaudijinim blagim značajem in novo barvo las.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!