Zgodbe

Pomembno je prisluhniti in slediti svojemu srcu

Andreja Comino
26. 5. 2023, 10.00
Deli članek:

'Z veseljem sem se odločila še za prenovo svoje podobe, saj si kot polno zaposlena mama razvajanje zelo težko privoščim,' pravi Tea Delena.

Mateja Jordovic Potocnik
Tea Delena - preobrazba

»Ujeli ste med pomladnim brstenjem, saj se nam bo kmalu pridružil že četrti malček. Sicer pa sem podjetnica in velika ljubiteljica notranjega opremljanja, barvanja pohištva in raznih 'naredi si sam' projektov. Prihajam iz vasi Zabukovica v Spodnji Savinjski dolini, kjer se čas ustavi. Prehod iz mesta na vas je prinesel v moje življenje spremembe na vseh področjih. Po poklicu sem diplomirana slovenistka, vendar sem se odločila za drugo pot, po njej me vodi ljubezen do notranjega opremljanja in prenove starin ali pohištva. Z veseljem sem se odločila še za prenovo svoje podobe, saj si kot polno zaposlena mama razvajanje zelo težko privoščim,« pravi Tea Delena.

Mateja Jordovic Potocnik
Tea Delena - prej

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Špela Učakar in Mojca Hvastija za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Cherry Monday Boutique

Nakit: Lunca

Tea je iz Žalca. Selitev v Zabukovico jo je navdala s spokojnostjo in ji dala ogromno navdiha za ustvarjanje. Med študijem slovenščine je delala v različnih panogah in kmalu spoznala, da je študij ne izpolnjuje v tej meri, da bi lahko v tem poklicu delovala vse življenje. Začutila je kreativno blokado, se vrnila v domači Žalec in si vzela dobro leto časa za pripravo na magisterij. Medtem si je našla priložnostno delo v lokalu in tam spoznala tudi svojega partnerja Dejana. Čez čas sta prevzela lokal, v katerem je delala kot študentka.

»Vsak od naju ima svojo vlogo, skupaj pa delujeva zelo dobro s sprotnim reševanjem problemov, ki nastanejo pri vsakem poslu. Pri tem sva se srečevala z vzponi in padci in marsikdaj je bilo zelo stresno, vendar se nisva predala. Ne kot partnerja ne kot poslovna sodelavca. Kmalu zatem sem zanosila in sin Lovro je najin svet obrnil krepko na glavo. Po dveh letih sva se umaknila iz lokala in začela novo zgodbo. Preselili  smo se na vas, kar mi je dalo ogromno navdiha. Med prvo porodniško sem odkrila svojo ustvarjalno plat. Ker sem zelo trajnostno naravnana, sem dobila z lokalom in najinim prvim skupnim stanovanjem priložnost, da se lotim prenove. Tako se je začela zgodba z barvanjem pohištva ter opremljanjem in dekoriranjem doma in lokala. Selitev k partnerjevim staršem na vas, v starejšo hišo, je to še poglobila. Ker je bila hiša relativno stara, midva pa finančno nisva bila prav močna, sem se prenove lotila sama. Hitro sem spoznala, da me vse to zelo osrečuje. Odprla sem profil na Instagramu, začela na njem objavljati svoje prenove in ponudila svetovanje pri raznih projektih. Po nekaj letih objavljanja svojih življenjskih utrinkov in sodelovanja z raznimi podjetji se je izkazalo, da me ustvarjanje vsebin za druge in videov zase zelo osrečuje. Vedno sem bila bolj svobodomiselna in rada upravljam čas po svoje, da lahko prilagodim življenje družini in tudi sebi. Pred kratkim je nastala moja blagovna znamka Theá-interiordesignstudio in vintageshop, pod katero si želim, da bi v prihodnje lahko peljala svoje sanje naprej,« pravi Tea. Seveda se zaveda, da bo treba prehoditi še ogromno korakov, da bo tam, kjer si želi biti, vendar je že odločitev, da je stopila iz cone obdobja in si upala, zanjo dovolj. Po drugi strani se njeno življenje zadnjih šest let vrti okoli otrok. Trenutno je v zadnjem trimesečju nosečnosti s četrtim otrokom, ki jih bo razveselil junija.

Mateja Jordovic Potocnik
Tea Delena - potem

Tiino celotno zgodbo si lahko preberete v reviji Jana, št.21.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Rada imam urejeno pričesko, zato enkrat na mesec ali na dva meseca obiščem frizerko, da mi postriže konice. Včasih sem bila bolj naklonjena drastičnim spremembam, zdaj pa se zadovoljim že s striženjem. Se pa vseeno ne bi postrigla čisto na kratko. Tudi barvam se bolj redko, tako da je pri meni kar nekaj prostora za (frizerski) napredek,« je frizerki, ki je pohvalila Teine zdrave lase, zaupala naša sogovornica. Ker je njenim lasem manjkalo leska, ji je nanesla preliv, da ji je lase lahno obarvala, predvsem pa nahranila. Nato ji je lase posušila in zgladila s krtačo. Tea pa je zelo uživala, ko ji je z likalnikom za lase oblikovala igrive kodre.

»Na preobrazbo sem prišla nenaličena, saj sem vedela, da me bo v roke vzela izkušena mojstrica. Za doma se ne ličim, za poslovne obveznosti pa sem rada urejena in naličena.« Vizažistka Manca Maselj je tokrat posegla po vijoličnih in rjavih odtenkih senc za veke, oči pa Tei še dodatno obrobila s črnim in vijoličnim kajalnim svinčnikom. Usta ji je poudarila z izrazito roza šminko, z njo je dosegla ubran kontrast.  

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!