Zgodbe

Hvaležna, da lahko pomaga in živi polno življenje!

Andreja Comino
27. 4. 2023, 08.00
Deli članek:

Irena je na preobrazbo prišla pozitivna in vesela, sijala je kot sončni žarek.

revija Jana
Irena Brodnjak

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Literam terapevtka Nataša Učakar za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Firma Zoofa

»Od nekdaj me je zanimalo veliko stvari, predvsem pa sem se zavedala, da je nekaterim ljudem sreča obrnila hrbet in potrebujejo pomoč. Zato sem že dolgo tudi prostovoljka. Z malimi dejanji lahko marsikomu polepšamo in izboljšamo življenje,« je prepričana 66-letna Irena Brodnjak iz Stične pri Ivančni Gorici. Prijateljica ji je predlagala, naj si končno vzame tudi malo časa zase, se prepusti skrbnim in strokovnim rokam Janine ekipe ter malo pocrklja.

 »Prihajam iz Brezovice pri Ljubljani, vendar me je življenjska zgodba potegnila v druge kraje. Zadnjih dvajset let smo v Stični, kjer nam je zelo lepo,« je povedala Irena, ki je dokončala trgovsko šolo, nato pa še ekonomsko. Najprej je delala v pisarni, s številkami, nato pa je bila nekaj let brezposelna. »Zelo sem bila vesela, ko sem si našla službo v dnevnem centru za starejše. Delo tam je bilo po eni strani težko, po drugi pa zelo lepo. K meni so hodili ljudje s svojimi zgodbami. Z veseljem sem jih poslušala, kako so preživljali mladost, odraščali, si ustvarjali domove in družine. Težko so živeli, vendar se mi zdi, da je bilo vseeno lepše, saj so ohranili svojo srčnost. Znali so videti drug drugega, potrebe, skrbi. Danes je drugače. Vsi samo hitimo, družbo pa nam najpogosteje dela 'pametni' telefon, ki je sicer praktičen, a nas velikokrat ločuje od ljudi. Zato so mi bile osebne zgodbe obiskovalcev centra tako ljube. Prav vsaka se me je dotaknila,« je razložila Irena, ki ima tudi sama zanimivo življenjsko zgodbo.

Ireno lahko bolje spoznate v nadaljevanju prispevka, objavljenega v reviji Jana, št.17., 25.4.2023.

Mateja Jordovic Potocnik
irena Brodnjak

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Trudim se kar se da redno obiskovati frizerja. Z veseljem si dam urediti pričesko na dva tedna, včasih tudi vsak teden. To je zame prvovrstno crkljanje, ki si ga privoščim, ker ne pijem in ne kadim, pa tako za to ne zapravim nič denarja. Nekaj lepega si je pač treba privoščiti, saj sicer življenje nima smisla,« je v smehu povedala Irena ter se z veseljem prepustila skrbnim in izkušenim rokam frizerke Nataše. Dogovorili sta se za svežo, modno in mladostno pričesko, ta ji je v hipu »izbrisala« nekaj let. Irena se je potem prepustila še mojstrici ličenja Manci Maselj.

»Ko sem še opravljala razne službe, sem bila rada naličena. Zdaj pa se naličim bolj po potrebi, kadar moram kam iti,« ji je iskreno povedala. Manca je pohvalila njeno lepo polt, saj skorajda ni potrebovala popravkov s korektorjem. Zato se je toliko bolj posvetila senčenju oči in poudarjanju lic: ko ji je oblikovala obrvi (pri starejših je treba dorisati dlačice), ji je oči poudarila v rjavih zemeljskih odtenkih. Lepo so se ujeli z rožnatimi na licih in utnicah.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!