Zgodbe

Kako je biti mati in prostitutka hkrati?

Urška Krišelj Grubar
26. 4. 2023, 10.00
Posodobljeno: 26. 4. 2023, 14.08
Deli članek:

Milijon izkušenj, milijon moških. V svojih 52 letih je doživela toliko bolečine, pa tudi radosti, da se človek vpraša, kako s tem sploh živeti naprej.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Bil je veliki petek. Postni dan. Rojstvo Sandrine knjige, ki jo je naslovila One milion. Ob njej je v Beli dvorani gradu Rače sedel dramski igralec Bojan Maroševič. Pred nabito polno dvorano radovednih ušes sta vstopala v svet ženske, ki se je na neki točki odločila, da bo živela zelo po svoje. Ženske, ki je padla v svet trgovine z belim blagom in zbrala moč, da je iz njega tudi pobegnila. Prostitutke torej, a tudi matere, hčere, žene. Bojan Maroševič, ki se je točno sedem dni pred tem poslovil od odrskih desk SNG Maribor, je bil nad prebranim vidno presunjen.

revija Jana
Sandra Bedok

Sandrina izpoved mu, kot nam je zaupal, ni dala spati. Je bila to še ena predstava? Če ja, jo je odigral zelo prepričljivo. Knjigo je avtorica pisala deset let. S črnilom. Tri knjige, združene v eni, na več kot 500 straneh. Milijon izkušenj, milijon moških. V svojih 52 letih je doživela toliko bolečine, pa tudi radosti, da se človek vpraša, kako s tem sploh živeti naprej. Življenje je umetnost in umetnost je življenje, je napisala in napovedala, da bodo po njeni knjigi nekoč posneli film.

PR
Sandrina knjiga

Celoten prispevek si lahko preberete v reviji Jana, št. 17, 25. 4. 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!