Zgodbe

Janina preobrazba: Najprej je pomagala sebi, zdaj pa z veseljem drugim

Andreja Comino
19. 3. 2023, 09.00
Deli članek:

Dragica je kot psihoterapevtka običajno tista, ki pomaga ljudem, tokrat pa se je z veseljem prepustila našim mojstrom, da so ji pomagali do nove in sveže podobe.

Foto: Mateja J. Potočnik
Dragica Erpič prej in potem

»Lepo je imeti krasne prijatelje, ki ti stojijo ob strani ter privoščijo vse najboljše in najlepše. Hvaležna sem, da je v mojem življenju kar nekaj takih oseb. Še posebej navdušena pa sem nad eno, ki me je prijavila na izziv, ki sem si ga vedno želela – preobrazbo,« je povedala Dragica Erpič iz okolice Ivančne Gorice.

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Mojca Hvastija za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Cherry Monday Boutique

Nakit: Lunca, Ljubljana

»Moje življenje bi lahko razdelila na prej in potem. Tisto prej je moje otroštvo, dokaj težko zaradi revščine, ki je takrat pestila vsako delavsko družino, tudi zaradi očetovega alkoholizma in posledično prepiranja z mamo. Bili smo trije otroci, večinoma prepuščeni samim sebi. Zgodaj v puberteti sem začutila, da bi rada čimprej na svoje, da si bom zgradila lepše in bolj ljubeče partnerstvo. Poročila  sem se pri devetnajstih, rodila leto pozneje. Z možem sva začela graditi hišo in vse je bilo videti dokaj v redu,« je pripovedovala Dragica. Kmalu po rojstvu prve hčerke se je njena iluzija postopoma začela sesuvati. Mož je čedalje pogosteje prihajal domov pozno in močno vinjen.

Dragičina zgodba je dolga in zapletena, preberete pa si jo lahko v reviji Jana, št. 11, 14. 03. 2023.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Enkrat na mesec se potrudim obiskati frizerski salon. Običajno je to takrat, ko se mi ne ljubi ukvarjati s svojo glavo, pa grem, da me malo pocrkljajo in uredijo. Od nekdaj sem bila precej drzna in sem na svoji glavi spreminjala vse sorte,« je frizerki Mojci povedala Dragica. Na preobrazbo je prišla pobarvana s kano. Frizerka ji je lase pobarvala v bakrenem odtenku, s katerim se živahna, vesela in optimistična Dragica zelo dobro počuti ter tudi krasno pristaja njenemu značaju. Še posebej pa se je razveselila igrivih kodrov, ki ji jih je naredila frizerka Mojca.

Mojstrica ličenja Manca Maselj pa se je najprej lotila oblikovanja Dragičinih obrvi, saj so lepo oblikovane okvir obraza. Nato ji je z veliko tekočega pudra izenačila polt ter se lotila iger senc in svetlobe na vekah, ustih in licih. Na veke ji je nanesla rjavo-bordo odtenke, na lica in ustnice pa sveže rožnate.