Zgodbe

Janina preobrazba: Dragulj v svetu umetnosti

Andreja Comino
28. 1. 2023, 08.15
Posodobljeno: 31. 1. 2023, 15.06
Deli članek:

Polono je na Janino preobrazbo pripeljala velika radovednost, kako bi jo drugi spremenili.

Mateja Jordovič Potočnik
Polona Kovačič Bebler

Pravijo, da jabolko ne pade daleč od drevesa. Tako je tudi akademski slikar in restavrator Janez Kovačič, velik ljubitelj umetnosti in ohranjanja kulturne dediščine, to svojo ljubezen zlahka prenesel na hčerko Polono. »Tako sem postala konzervatorka – restavratorka, likovna pedagoginja, strastna raziskovalka življenja, narave, umetnosti, psihologije, ljudi in oddaljenih krajev,« razlaga 44-letna Polona, neznansko hvaležna, da ji je bilo vse to dano v življenju ter da lahko vse svoje hobije in delo združuje v Likovnem centru Lice.

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Nataša Štojs, Power frizerski studio, Kamnik za LITERAM INSTITUTE  Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Cherry Monday Ljubljana

Polono lahko bolje spoznate tekom zgodbe, objavljene v reviji Jana, št. 4, 24. 01. 2023.

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

»Frizerja obiskujem precej kampanjsko, saj imam srečo, da skorajda nimam sivih las oziroma so razporejeni tako, da so skoraj neopazni. Tako zadošča obisk pri frizerju dvakrat na leto, da me postriže, in to je to,« je povedala Polona. Frizerka Nataša je bila navdušena nad Poloninimi lepimi in močnimi lasmi. Glede na to, da je tako redko pri frizerju, ji je naredila samo »nežno« preobrazbo oziroma je ni pobarvala prav intenzivno. »Na sprednjem delu sem ji naredila tako imenovano pričesko »pogled za milijon dolarjev«, kakor ji rečejo v Hollywoodu. Lase sem ji skrajšala v dolgega paža, in ker so v spodnjem delu močno skodrani ter bi zahtevali ravnaje s krtačo ali likalnikom, jih je bilo treba postriči tako, da si jih bo zlahka uredila tudi doma,« je povedala Nataša.

Polona je tudi mojstrici ličenja Manci Maselj zlahka priznala, da je precej varčna in skromna pri uporabi ličil. Običajno se le malo namaže z maskaro in že gre veselo v svet. Manca si je seveda dala več opraviti in je še posebej poudarila Polonine oči, s senčenjem lic ter občrtanjem ustnic pa je cel njen obraz zaživel v novi svežini.