Zgodbe

Ne dovolimo, da bi nas delili!

Lara Jelen
21. 9. 2021, 21.39
Posodobljeno: 21. 9. 2021, 21.39
Deli članek:

Boris Vene je avtor knjižnih uspešnic, življenjski coach, ustanovitelj delavnic body reset in človek, ki je preživel, po kriterijih medicine, neozdravljivega raka. Njegova žena Mojca Vene Moksha pa je evolucijska astrologinja, ki zadnje čase razkriva ključne vzroke velikih sprememb, ki se nam dogajajo. Skrbelo jo je, ali so ljudje sploh pripravljeni slišati, kar ima povedati. Njenih uvidov ne boste našli v knjigah. Ker so tiste, ki vodijo do takšnega znanja, skrbno skrite in javnosti nedostopne.

zarja jana
Boris in Mojca Vene o prihodnosti: Preizkušnje bodo velike.

»Imate občutek, da gre tudi čas vse hitreje? Le kdo ga nima! Če je verjeti določenim raziskovalcem, se čas 'pospeši' oziroma skrajša vedno pred zaključkom določenega ciklusa. Mnogi od nas smo slišali o 'propadlih' civilizacijah, kot so Atlantida, Lemurija … Smo mi naslednja? Očitno se svet, kakršnega smo poznali, zaključuje,« razmišljata Boris Vene in Moksha. »Preteklosti ni več. Prihodnost se še ni zgradila.« Ampak, ali kriza, v kateri smo se znašli, predstavlja naš začetek ali konec? To še ni odločeno, pojasnjujeta. Imamo dve možnosti, katera se bo udejanjila, pa je odvisno od nas samih.

Katero tabletko boste vzeli? Boris Vene vidi resnico in opozorila tudi tam, kjer jih marsikdo nikoli ne bi iskal. V znanstvenofantastičnih filmih. Prepričan je, da nam elita to, kar se bo dogajalo, bolj ali manj v simbolih razkriva skozi filme. Eden takšnih je Matrica, v kateri se je moral glavni igralec odločiti, ali bo vzel rdečo tabletko in ostal v Čudežni deželi ali modro tabletko, po kateri se bo zbudil v svoji postelji in verjel, kar pač želi verjeti. »Pred podobno izbiro smo se znašli ljudje v trenutni situaciji, ko imamo na razpolago dve skrajnosti. Ena je tako imenovana elita, druga pa zarota. Elita s svojim delovanjem vsekakor pretirava. Vsakemu, ki zna šteti do pet, je že kristalno jasno, da imamo vedno manj svobode. Na drugi strani pa so tisti, ki se borijo proti temu, torej skupine, ki verjamejo, da je vse zarota. Tudi slednji mnogokrat zelo pretiravajo, celo tako, da že v vsem vidijo konec sveta. Bomo izbrali pot elite ali vernikov v zaroto? Sam se ne odločam za nobeno od teh poti, saj ne glede na to, za katero se odločim, v vsakem primeru nekdo manipulira z mano in me ujame v matriko. Če bi se v tem trenutku zavestno prebudilo dovolj ljudi, bi matrika, ki jo živimo, preprosto razpadla,« pravi.

Dve poti v prihodnost. Dve možnosti sta, kakšna bo videti naša prihodnost. »Prva vodi v transhumanizacijo človeštva, kar pomeni, da bi se človek priklopil na umetno inteligenco. Marsikomu se bo ta pot morda zdela celo privlačna, ponudili nam bodo večno življenje, tehnologija bo povezana z našim telesom, povezavo do interneta bomo, recimo, imeli kar v svojem telesu, lahko bodo nadzorovali naše organe in pravočasno ukrepali, kadar bo kaj narobe, naše telo se bo s pomočjo tehnologije obnavljalo. Ampak! Če nas lahko nekdo upravlja in rešuje, nas lahko tudi uniči. To pomeni, da če bomo preveč prebujeni, nas lahko tudi odklopijo.« Si res želimo v smer, kjer nas bodo lahko upravljali po mili volji? »Elita ima vse, nima pa izvorne esence. S transhumanizacijo bi jo dobili,« pravi sogovornik, ki ga ne skrbi toliko aktualni virus, temveč finančni virus in pomanjkanje hrane. »Kdaj lahko človeka nadzoruješ? Ko je lačen.« Takrat je človek pripravljen narediti in pristati na marsikaj. To pa je hkrati namig za drugo možnost, ki nam ostaja. »Povežimo se. Poskrbimo za dobro samooskrbo. In kar je najpomembneje: spoznajmo, kdo v resnici smo.« Mi nismo ovce, ampak smo levi, ki se morajo prebuditi, pravi: »Smo brezmejna zavest na kratkem postanku na planetu Zemlja. Ko spremenimo svojo percepcijo, spremenimo svoje življenje. Ali povedano drugače: ko spremenimo svojo zgodbo, ki si jo v glavi ves čas govorimo, zajamemo svojo neskončno moč.« Morda se sliši preprosto, a preizkušnje bodo zelo velike, opozarja Vene.

Več v reviji Zarja Jana, št. 38, 21.9. 2021