Nasveti

Lasersko pomlajevanje po zadnjem trendu

Lara Jelen
26. 5. 2023, 10.00
Deli članek:

Kako je Victoria Beckham zaustavila čas na svojem obraz?

Shutterstock
Lasersko pomlajevanje

Victoria Beckham, nekdanja članica priljubljene glasbene skupine Spice Girls, danes pa modna ikona, se je odločila, da se ji 50 let, ki jih bo praznovala prihodnje leto, ne bo poznalo. Nedavno je javnosti s ponosom in navdušenjem razkrila, da je uspela zaustaviti čas na svojem obrazu. In to za »samo« dva tisoč evrov. Kako? Z najnovejšim laserskim pomlajevanjem, ki se imenuje resurfacing, kar bi v slovenščino še najlažje prevedli kot preplastitev. Se sliši agresivno? Saj tudi je. No, lepotni strokovnjaki raje rečejo, da gre za invaziven poseg. Ki pa je baje izjemno učinkovit.

Morda ste že opazili, da se Victoria Beckham na fotografijah nikoli ne smeji. Domnevno ne zato, ker bi se bala smejalnih gubic, temveč ker je prepričana, da se smejati na fotografijah ne spodobi. Zanimivo, enako je menila tudi britanska kraljica Viktorija. Kakorkoli, z gubami zvezdnica svetovnega kova po novem nima več težav, saj se je odločila za napredni laserski poseg pomlajevanja obraza na eni izmed losangeleških lepotnih klinik. Z obraza naj bi učinkovito brisal gube, ponovno nategnil kožo, obnovil ten ter izbrisal kožne madeže. 

Ponujajo ga tudi v Sloveniji

Bolj ko smo raziskovali, bolj jasno je bilo, da je lasersko pomlajevanje obraza precej splošen izraz, saj tako pri nas kot v tujini ponujajo zelo raznolike tretmaje s tega področja. V grobem jih ločimo na ablativne (odstranjujejo povrhnjico) in neablativne laserske posege. Victoria se je odločila za kombinacijo laserjev in sorodnih svetlobnih virov. Pri nas na Kliniki Božikov, denimo, podoben tretma opravljajo s kombinacijo ablativnega laserja CO2RE in neablativnih laserjev (za odstranjevanje pigmentacij in žilic). Ablativno pomlajevanje ali z drugimi besedami »skin resurfacing« pomeni, da z laserjem odstranjujejo vrhnjo plast kože, bodisi v celoti ali le delno (frakcionirano), vendar se ta nato popolnoma obnovi.

»S to metodo najučinkoviteje odstranjujemo drobne gube na obrazu in izboljšamo teksturo kože. Ker pa gre za invaziven poseg, je po njem potrebno okrevanje. Koža na obrazu se po tretmaju celi od tri do deset dni, odvisno od tega, ali uporabimo ablativni laser za odstranitev celotne povrhnjice ali le frakcioniran, ki na obrazu deluje po principu mreže.«

Na njihovi spletni strani si je mogoče ogledati, kako je videti to nekajdnevno okrevanje. Dejansko je pri popolni ablaciji in odstranitvi celotne povrhnjice (pozor, ki pa za dosego rezultata ni nujna za vsakogar!) videti, kot da bi človeku nekdo snel zgornjo plast kože, nič kaj privlačno, a konec je videti obetaven – kot da bi vam zrasla nova, bolj napeta, sveža koža. Če ste seveda pripravljeni iti skozi tak proces in za to kar konkretno odpreti denarnico.  

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 21, 23. 5. 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!