Nasveti

Kako do popolnih prsi

jk
7. 5. 2023, 09.00
Deli članek:

Prav vsaka ženska lahko doseže, da bodo njene prsi lepše stale. Ogromno naredimo s primernim nedrčkom, pripomoreta pa tudi kakšna vaja in naša drža. Če se držimo sključeno, pač ne moremo pričakovati, da bodo prsi stale pokončno, kajne?

Shutterstock
Z vajo do lepih prsi

Velikost in oblika prsi se z leti spreminjata, kar je posledica spreminjanja ravni estrogena v telesu. Zaradi znižanja ravni tega hormona se žlezno tkivo spremeni v maščobno. Prsi žensk, starih okoli 70 let, so pretežno iz maščobnega tkiva. Takšne dojke pa potrebujejo precej več opore – torej res dober nedrček. No, ne glede na starost lahko z nekaj zvijačami prsim polepšamo obliko.

Shutterstock
Vaja za krepitev prsi

Vaja za krepitev prsi

Za krepitev prsnih mišic je pravšnja vaja, imenovana metulj. Z njo prsi napnemo in dvignemo. V vsako roko vzemimo pollitrsko plastenko, napolnjeno z vodo, roke odročimo v vodoravni črti. Dlani so obrnjene navzgor. Roki počasi približujemo drugo drugi, tako da se steklenici dotakneta tik pred nami: roke so ves čas iztegnjene. Nato jih spet razpremo v začetno držo. Naredimo trikrat po deset vaj. Prsne mišice si  bomo učvrstili tudi z rednim izvajanjem sklec. Nič hudega, če danes lahko napravite samo eno, boste pa jutri dve, nato tri, vse do dneva, ko jih boste zlahka zaporedoma naredili deset.

Shutterstock
Izbira primernega nederčka je zelo pomembna.

Gremo plavat!

V menopavzi se pri ženskah sčasoma pojavita na sredi hrbta gubi, ki sta videti kot obris smrečice. Z leti se namreč hrbtenica nekoliko skrajša, mišična masa se zmanjša in koža na hrbtu se povesi. Najbolj pomaga redna športna vadba, pri čemer pa ni mišljen težak trening z utežmi, saj je dovolj že redno plavanje ali običajne vaje, kot so že prej omenjene sklece in dviganje nog.

S kremami si ne moremo pričarati novih dojk

Je pa res, da je negovana koža tudi prožnejša. Na vsakih nekaj dni si vtirajmo kremo za nego dekolteja, saj s tem negujemo kožo in se hkrati zmasiramo. Prav tako z nego dojk okrepimo ljubeč odnos do samih sebe.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 18, 03. 5. 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!