Nasveti

Recept: Čijin puding z banano

Sanja Gačnik
20. 3. 2023, 10.00
Deli članek:

To ni zajtrk, temveč kozarček sreče. Recept in foto: SANJA GAČNIK, kulinarični blog La Sanja (www.lasanja.si)

Shutterstock
Čijin puding z banano

Ko z žlico zajameš vse te različne okuse, brbončice kar obnemijo: toliko različnih tekstur, okusov in plasti, da ne moreš ne imeti rad svojega zajtrka. Možnih je milijon kombinacij, danes predstavljam eno izmed svojih najljubših – čokolada-banana. Dolgoletna klasika, ki kljub svoji opevani tradiciji nikoli ne razočara.

Sestavine za 4 kozarčke

  • 50 g čijinih semen
  • 300 ml mleka po izbiri
  • 3 velike banane
  • 2 JŽ (jušni žlici) medu
  • 3 JŽ kakava v prahu
  • 1 ČŽ (čajna žlička) mletega cimeta
  • 1/2 ČŽ vaniljeve arome
  • 3 velike JŽ jabolčne čežane
  • 400 g navadnega čvrstega jogurta (skyr, grški …)
  • nekaj žlic najljubših kosmičev ali granole
  • sveže banane za dekoracijo

Priprava

1.  Čijina semena in mleko premešamo in pustimo počivati 20 minut ali čez noč, da semena vsrkajo tekočino.

2.  Vse preostale sestavine razen jogurta zmiksamo v gladko pasto.

3.  Ko želimo pripraviti kozarček, izmenjaje nalagamo plasti – kosmiče, čijina semena, bananino-kakavovo plast, jogurt, sveže sadje … Po želji lahko dodamo tudi žličko arašidovega masla.

NAMIG
Sestavine v hladilniku počakajo do 3 dni, zato si jih lahko napravimo na zalogo.