Nasveti

Jabolčna pita s pudingovo kremo

Lara Jelen
6. 2. 2023, 10.00
Deli članek:

Mmmm, kaj porečete na sočno in kremasto sladico?

revija Jana
Jabolčna pita

Kaj potrebujemo?

Sestavine za biskvit:

  • 250 g gladke moke
  • 1 jajce
  • 125 g masla
  • 125 g sladkorja v prahu
  • lupina polovice limone

Sestavine za kremo:

  • 300 ml mleka
  • 1 vrečka vaniljevega pudinga v prahu
  • 250 g skute
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • približno 4–5 jabolk
  • 1 bio limona
  • marelična marmelada

Priprava

1. Moko presejte v skledo, dodajte jajca, maslo, sladkor in naribano limonino lupinico ter zgnetite gladko testo, ga zavijte v folijo za živila ter za približno 60 minut postavite v hladilnik.

2. Pripravite kremo. Polovico mleka vlijte v lonec in zavrite. Preostalemu mleku dodajte puding v prahu in dobro premešajte. Ko začne mleko vreti, dodajte zmes in med nenehnim mešanjem kuhajte puding, dokler se ne zgosti. Na koncu v puding vmešajte skuto in sladkor.

3. Jabolka olupite, odstranite sredico, prerežite na pol in narežite na tanke rezine. Jabolčne rezine takoj pokapajte z limoninim sokom in premešajte.

4. Testo razvaljajte v tanek list in z njim obložite dno kvadratnega modela s približno 23 cm dolgim robom. Po vrhu razporedite pudingovo zmes in rezine jabolk. Pecite v ogreti pečici pri 170 °C približno 30–40 minut.

5. Ko je pečeno, takoj premažite s stopljeno marelično marmelado in pustite, da se ohladi.

revija Jana
Vabljeni k branju nove številke revije Jana.