Nasveti

Sladki sendviči z robidovo marmelado

Lara Jelen
30. 1. 2023, 06.10
Deli članek:

revija Dober tek
Sladki sendviči z marmelado

ČAS PRIPRAVE: 25 min

KOLIČINA: za 2 osebi

ZAHTEVNOST: preprosto

Sestavine

  • 4 jajca
  • 1 dl mleka
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 2 žlici drobnega rjavega sladkorja
  • 100 g polnomastnega kremnega sira
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 4 žlice gostega robidovega kompota ali marmelade
  • 4 rezine en dan starega belega kruha
  • 25 g masla

Priprava

1. Jajca na rahlo stepemo, nato jih skupaj z mlekom, vaniljevo aromo in rjavim sladkorjem damo v globoko posodo. Vse skupaj stepemo.

2. Kremni sir stepemo s sladkorjem v prahu, da dobimo namaz. Z njim premažemo dve rezini kruha, obložimo ju z žlico robidovega kompota ali marmelade in pokrijemo s preostalima rezinama, tako da naredimo sendviča. Položimo ju v jajčno mešanico in pustimo 30 sekund, preden ju obrnemo in ponovimo postopek še z drugo stranjo.

3. Maslo stopimo v veliki ponvi, da se začne peniti, nato sendviča na vsaki strani pečemo od 3 do 4 minute, da postaneta zlato zapečena in rahla. Prerežemo ju napol in postrežemo z dodatnim robidovim kompotom ter kepico sladoleda (po želji).

NAMIG

Nimate robidove marmelade? Nič hudega, nadomestite jo lahko s katero koli drugo.

Še več krasnih receptov boste našli v reviji Jana, št. 4, 24. 01. 2023.

V kioskih vaš čaka tudi prav posebna Janina priloga:

Jana
Izšla je nova številka revije Pomagaj si sam.