Nasveti

Pst, že poznaš tale lepotni trik?

jk
29. 1. 2023, 08.00
Deli članek:

Združimo svoje izkušnje, preizkusimo, kar je koristilo drugim, in dodajmo svojim malim trikom še kakšnega novega.

Shutterstock
Preveč svetleča šminka?

Vsaka ženska, ki je rada urejena, sčasoma postane prava mojstrica na nekaterih področjih ličenja in nege, drugod se pa slabše znajde. Če si znamo perfektno izrisati mačje oči, še ne pomeni, da si znamo tudi brezhibno urediti lase. Zato so izkušnje in mali triki, do katerih se dokopljemo s časom in prakso, lahko dragocen napotek za koga drugega. 

Preveč svetleča šminka?

Ste si za novoletne praznike kupili svetlečo šminko, sedaj pa ne veste, kaj bi z njo? Svetleče in kremasto rdečilo za ustnice lahko spremenimo v mat s pudrom in papirnatim robčkom: nanesimo rdečilo na ustnice, popivnajmo z robčkom, nanesimo še tanko plast pudra, ki bo posrkal sijaj, ter ponovno popivnajmo. Končni učinek je mat šminka brez sijaja. Našminkane ustnice bodo sploh brezhibne, če jim bomo pred nanosom šminke privoščili piling, s katerim odstranimo odmrle celice na povrhnjici: uporabimo preprost domač pripravek iz kokosovega olja in rjavega sladkorja.

Shutterstock
Poskrbite za boljše počutje.

Prihranimo čas

Masko za nego obraza si nanesimo med prhanjem – s tem prihranimo čas, koža pa bo zaradi toplote, ki se razvije med prhanjem, bolje vpijala negovalne učinkovine.

Čez masko za nego stopal, ki zahteva mirovanje, pa povlecimo debele nogavice in ne bo nam treba mirovati 20–30 minut, kolikor traja tretma. (jk)

Dobro je vedeti

1. Kremo za obraz si nanesimo najpozneje eno minuto po tem, ko smo si obrisali obraz. Takrat je koža zaradi osmoze najbolj odprta za vpijanje.

2. Čistimo svoj mobilni telefon z antibakterijskimi čistilnimi robčki, saj lahko umazan telefon med dolgotrajnim telefoniranjem povzroči izpuščaje in mozoljčke na licih.

3. Pozimi zamenjajmo navadno čistilno mleko za obraz z mlekom, ki ima dodano olje.

4. Ne pozabite, jutranja in večerna rutina za nego obraza velja tudi za vrat.

Celoten prispevek si lahko preberete v reviji Jana, št. 4, 24. 01. 2023.