Nasveti

Čas je za razcvet: Za vsako težavo bo deset rešitev ...

Lara Jelen
29. 1. 2023, 06.30
Deli članek:

Po kitajskem luninem koledarju smo 22. januarja vstopili v leto vodnega zajca. To naj bi bilo povsem drugačno od dramatičnega leta tigra, ki smo ga pravkar preživeli.

Shutterstock
Povsod po svetu bodo v ospredju vprašanja človekovih pravic in svoboščin.

Dušan Donko, dipl. bazi astrolog, in Bernarda Pavič, direktorica Taosveta, v novi Dao pratiki 2023 predstavljata najpotrebnejše ukrepe, s katerimi lahko vplivamo na to, da bo leto vodnega zajca za nas dobro, pa naj gre za zdravje, odnose ali denar.

Vodni zajec opominja na pomen bratstva in sestrstva med ljudmi.

»Zajec je četrti znak kitajskega horoskopa. Predstavlja svežo energijo pomladi, čas spomladanskega enakonočja, po katerem začne energija jang rasti. To obljublja nov dan, novo življenje in prinaša pozitiven občutek glede prihodnosti. V letu vodnega zajca se na svetovno prizorišče vrača umetnost diplomacije in kompromisa, kar prinaša razbremenitev težkih razmer iz preteklega leta. Za vsako težavo bo takoj deset rešitev. To sicer za poskočnega zajca, ki skače sem ter tja, lahko pomeni možnost razpršitve in izgubo prioritet, zato potrebuje fokus in cilj,« opozarjata avtorja Dao pratike.

Shutterstock
Vodni zajec opominja na pomen bratstva in sestrstva med ljudmi.

Svetovna finančna revolucija

Žal v letu 2023 še ni videti, da bi evropska ekonomija kmalu dobila nov gospodarski zalet in dodala vrednost evru, pravita. »Prisotnost vode pomeni tudi prisotnost zadržanosti in strahu. Je pa to zagotovo priložnost za razvoj modrosti, zmernosti in skromnosti. Skrivnost uspeha leži v tem, da se ne prepustimo nemoči, temveč se izzivov lotimo motivirano in z optimizmom. Od leta 2018 do leta 2026 smo v osemletnem obdobju svetovne finančne revolucije, ki uravnoveša vrednostni sistem s preoblikovanjem in rojstvom novih sistemov, vključno s trgovino, načinom izmenjave in plačevanja, kot smo jih vajeni. Leta 2023, ko smo na sredini tega obdobja, občutimo nestabilnost finančnih sistemov. V prvi polovici leta vidimo številne negativne posledice inflacije, kar bo za marsikoga glavni vir frustracij, jeze in zamer. Prihaja lahko do uporov, protestov in celo nasilja.«

Toda prav negotove finančne razmere so povabilo k iskanju trajnih rešitev in povrnitvi zaupanja med ljudmi. »Kljub številnim poskusom prevar, ki se bodo množično pojavljale v tem letu, bo roka pravice hitro in odločno udarila po tistih, ki se okoriščajo na račun šibkejših in lahkovernih. V drugi polovici leta se lahko stvari umirijo. Nekatere rešitve, ki vzniknejo v časih izzivov, so zmožne preoblikovati vrednostni sistem in postati temeljne oblike trgovanja v prihodnjih letih.«

Celoten prispevek si lahko preberete v reviji Jana, št. 4, 24. 01. 2023.

revija Jana
Vabljeni k branju nove številke revije Jana.