Nasveti

Najbolj prilagodljiv pisarniški stol

Promocijsko sporočilo
17. 10. 2022, 09.43
Posodobljeno: 17. 10. 2022, 09.58
Deli članek:

Srce vsake pisarne predstavlja pisalna miza. In če je temu res tako, lahko brez pomislekov trdimo, da pisarniški stol v tem primeru simbolizira možgane. Samo s primerno izbranim stolom namreč zmoremo povečevati svojo produktivnost, hkrati pa zmanjševati možnost težav, ki so povezane s hrbtenico ter pretokom krvi v nogah.

Promocijsko sporočilo
Stol za pisarno SpinaliS preprečuje poškodbe ter bolečine, ki tako rade nastajajo zaradi dolgotrajnega posedanja na povsem običajnih stolih, ki imajo fiksna sedala.

Na žalost večji del domače opreme še vedno izbiramo predvsem glede na izgled. A pri izbiri pisarniškega stola bi morali funkcionalnost in ergonomija prednjačiti pred izgledom. Samo v tem primeru nas lahko oprema za delo v pisarni dovolj učinkovito obvaruje pred poškodbami hrbtenice in poskrbi za ustrezno držo. Posledično lahko sedimo precej dlje časa udobno in vzravnano. Če pa je računalniški stol povrhu še lep na pogled, pa še toliko bolje.

V nadaljevanju na kratko predstavljamo pisarniški stol, ki je namenjen tako otrokom kot odraslim. Vključuje funkcionalnost, ergonomijo, lep izgled in še veliko drugih adutov.

Ime mu je SpinaliS

Nekateri proizvajalci izdelkov so delu predani s srcem. To zagotovo velja za podjetje Ham, kjer je luč sveta ugledal stol po imenu SpinaliS. Ta je nastal na podlagi izjemnega znanja in številnih izkušenj. Za sedenje pa se tovrstni ergonomski pisarniški stol priporoča zlasti tistim, ki več kot dve uri na dan sedijo za računalnikom oziroma pisalno mizo.

Stol za pisarno SpinaliS preprečuje poškodbe ter bolečine, ki tako rade nastajajo zaradi dolgotrajnega posedanja na povsem običajnih stolih, ki imajo fiksna sedala. Še zlasti se priporoča za otroke in mladostnike. Otroci v času šolanja veliko presedijo, mišice trupa pa se zato ne razvijajo tako, kot bi se morale. Kasneje je zato večja verjetnost, da se bodo soočili s težavami hrbtenice.

SpinaliS omogoča dva načina sedenja

Na SpinaliSu lahko sedite na dva možna načina. Prvi način je aktiven. To v praksi pomeni, da se sedi na sredini sedala ter so mišice pri tem aktivne. Drugi način dosežemo tako, da se presedemo proti zadnjemu koncu sedala in se naslonimo na naslon za hrbet, da se mišice razbremenijo. Zaradi ohranjanja ravnotežja na gibljivem delu, telo še vedno ohranjamo aktivno.

Ob tem pa naj poudarimo, da se je treba na tovrstni stol nekoliko navaditi. Prva faza privajanja na povsem nov, zdrav ter varen način sedenja praviloma traja nekaj ur. Druga faza navajanja naj bi trajala od nekaj dni do največ dveh tednov – vse dokler se mišice ne okrepijo ter ne prevzamejo vlogo nosilca hrbtenice. Normalna reakcija na aktivnost je rahla bolečina, ki se pojavi po dveh ali treh dneh uporabe. Ta navadno traja dan ali dva ter je pokazatelj, da pisarniški stol v resnici povsem pravilno uporabljate.

Pisarniški stoli SpinaliS so registrirani kot medicinski pripomoček

Da so ergonomski stoli SpinaliS res nekaj posebnega in vredni nakupa, kaže tudi to, da so bili s strani Javne agencije RS za zdravila ter medicinske pripomočke registrirani kot medicinski pripomoček. Osnovna ideja stolov SpinaliS je torej aktivno sedenje – s hkratnim gibanjem medenice ter hrbtenice stoli aktivirajo mišice, s tem pa učinkovito preprečujejo napačne gibe.

Kako zelo učinkoviti so pisarniški stoli SpinaliS, kažejo tudi številna pozitivna mnenja zdravnikov.

Revija Jana št. 4111.10.2022