Nasveti

Sveže dišavnice, slastne jedi

K.K.
3. 4. 2018, 06.00
Deli članek:

Shutterstock
Bulgur z grahom in dišavnimi zelišči

Še nekaj časa bo treba počakati, da bodo na vrtnih gredicah rasle sveže dišavnice. Ker pa si po dolgi zimi še kako želimo zelenih vitaminov, si pomagamo drugače: dišavnice gojimo kar na okenski polici ter jih sproti in izdatno dodajamo jedem. Hrana bo bogata z okusi in vitamini, zima pa bo kmalu samo še spomin.

Bulgur z grahom in dišavnimi zelišči

Za 4 osebe

Priprava: 5 minut

Kuhanje: 15 minut

Sestavine:200 g bulgurja * 175 g zamrznjenega graha; * za preliv in dodatek: 6 žlic oljčnega olja * 1 strok česna * sok 1 limone * pest na grobo sesekljanih začimbnih zelišč ( meta, peteršilj, drobnjak) * pest rukole.

Priprava:V osoljenem kropu kuhamo bulgur približno 15 minut (oziroma toliko časa, da je kuhan). Zadnje 3 minute kuhanja dodamo tudi zamrznjen grah. Medtem pripravimo preliv: zmešamo strti česen, olje, limonin sok, sol in poper. Bulgur in grah odcedimo ter nekoliko ohladimo. Primešamo sesekljane dišavne zeli in oprano, narezano rukolo. Prelijemo s česnovim solatnim prelivom, premešamo in postrežemo za prilogo k lahkim mesnim jedem, kot so na primer piščančji zrezki na žaru.

Več v Zarji št. 14, 3.4. 2018