Nasveti

Dober nasvet je vedno dobrodošel

Andreja Comino
20. 5. 2009, 19.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Mihaela Prašnikar iz Trbovelj si je želela, da ji vsaj enkrat ne bi bilo treba dajati nasvetov, temveč da bi se nekdo posvetil njej.

Čeprav ima 44-letna Mihaela Prašnikar iz Trbovelj kot vodja oddelka za močnejše ženske v veliki tekstilni trgovini vsak dan opravka z oblačili, je priznala, da ceni nasvete stilistov in drugih, ki se ukvarjajo s podobo žensk. Zelo si je želela, da ji vsaj enkrat ne bi bilo treba dajati nasvetov, temveč da bi se nekdo posvetil njej.

Mož in sinova, eden je star 22 let, drugi 16, so prisluhnili njeni prošnji in v naše uredništvo poslali pismo. Mihaela je naročena na Jano in revijo prebere od prve do zadnje strani, njena najljubša rubrika pa je prav preobrazba. »Vedno z navdušenjem pogledam, kako povsem običajne ženske, kakršna sem sama, pridejo na preobrazbo ter z nje odidejo lepe in samozavestne,« je povedala ta aktivna ženska, ki je po poklicu sicer grafik, a si je vedno želela delati z oblačili. Najprej se je prekvalificirala v sekretarko, nato pa še končala šiviljski tečaj. Zelo spretna je s pletilkami ter rada in dobro riše. 

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja

Mihaela si je želela krajše pričeske. »K frizerju hodim na dva meseca, pogosto se prepustim, da mi naredijo tudi drznejšo pričesko.« Frizerka Daniela se je odločila, da ji bo lase precej skrajšala. Na temenu jih je postrigla stopničasto, preostali še vedno segajo čez ušesa, na zatilju pa jih je dodobra skrajšala. Na čelu ji je naredila asimetričen frufru. Sprednji del ji je pobarvala v temnejšem pepelnato vijoličnem odtenku. Na koncu je lase posušila in jih oblikovala s srednje veliko krtačo.

Mihaela je mojstrici ličenja povedala, da se skoraj ne liči. »Imam zelo suho kožo in moram paziti nanjo. Prisegam na domačo lekarno in babičine recepte, zato si doma delam maske iz sestavin, kot sta denimo kisla smetana in med. Seveda si ju kar ne nanesem na obraz in pri tem hitim, temveč se potrudim, da se umirim, ustvarim primerno vzdušje, prižgem svečo, nato šele začnem,« je povedala. Kot goba je vpijala nasvete mojstrice ličenja, ki ji je najprej s korektorjem prekrila nepravilnosti na koži, nato oči poudarila z zeleno, svetlo polt pa z rdečilom za lica. Za ustnice je uporabila črtalo, čez pa še bleščilo in s tem na videz povečala ustnice.

Stilistka: Tanja Skok

Ličenje: Bojana Zmazek

Lasna kozmetika: Keune

Pričeska: Daniela Topič za Frizerstvo Jasna, Ljubljana, oblačila: SOliver, nakit Accesories.

Za gostoljubje se zahvaljujemo Srednji frizerski šoli Ljubljana.