Nasveti

Oblekca

Polona Jamnik
14. 6. 2009, 19.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Obleka. Od zore do mraka.Letošnji modeli v vseh možnih različicah pojejo slavo ženskosti.

Ključni poletni kos? Obleka, se ve. Ženske jo obožujemo. Letošnji modeli  v vseh možnih različicah pojejo slavo ženskosti. Naj vas zapelje tisti, ki jo bo znal razkriti.

 Poletje je čas za cigansko ter do tal!

Prevladujejo draperije v svilenih džersijih, tulipanasta oblika kril, asimetrija, oblike, ki togo stojijo ob telesu, in tiste, ki ga tesno objemajo. Dolžina skače gor in dol, poletje je čas za cigansko ter do tal! Celo v mestu!

Prekrijte se s prosojnim.

Lolite bodo romantične v empirskem kroju, še bolj otroške bodo videti, če bodo na noge nataknile balerinke. Poleti smo vajeni gole kože, izkoristite razmere in se prekrijte s prosojnim; čez vroče hlačke, gol trebušček ali soncu izpostavljena ramena. 

 Pisano in mavrica

Katera obleka vas bo polepšala? S pametjo se lotite zlasti barvitega poletnega vzorčenja. Da ne postanete (modna) ikona s podeželja. Pisano in mavrica kričita že v sila majhnih količinah. Preverjeno elegantne pa so kombinacije živih barv – s črno. 

 

Dodatki?  

Kdo trdi, da sta velikim številkam prepovedana kratkost in prosojno, ki objema telo? Tu so na delu dodatki in znanje: z barvo poudarjen empirski kroj premakne pas navzgor, pentlja pa podčrta navpično linijo. Kot ulito!  


Močne barve

Pomembno je, da obleka telesa ne stiska, ampak se mu – preprosto prilega. Takrat pride čas za močne barve! 
 

Vsestranska rešitev

(Mala) črna obleka je elegantna in vsestranska rešitev. Zlasti kadar ji na pomoč priskočijo poševni rezi in pozornost skače s sandalov na ramena ter nazaj. Kar je vmes, ni omembe vredno.