Nasveti

Mavrica v vaših očeh

T.H.
13. 6. 2009, 23.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Slediti trendom ličenja in si omisliti prav vse barve mavrice.Kombinirajte barve, s katerimi bi bili še pred letom videti eksentrični.

Letošnji trendi v ličenju namenjeni pogumnejšim in tistim, ki ste se naveličali sivine ter zamolklih odtenkov. Če hočete slediti trendom, si morate omisliti prav vse barve mavrice in se z njimi igrati. Kombinirate lahko barve, s katerimi bi bili še pred letom videti zelo ekscentrični. Torej, barve na oči in lepo poletje!

Modro-zelena, oranžno-vijoličasta, zeleno-oranžna …, na take kombinacije še pred letom ne bi niti pomislili, letos pa si jih lahko privoščite. A igračkanje z barvami je resna zadeva in ima svoja pravila, če nočete biti kot klovn. Za začetek bi bilo pametno, da eksperimentirate doma in se pokažete le najbližjim.

 

20-letnice
Zeleno- ali modro-oranžna; drzna kombinacija
Nikoli več si ne boste mogli privoščiti tako drznih iger z barvami, vaša mladost je dober izgovor in prednost. V vaših letih je vse dovoljeno, tudi nemogoče. Vendar ne pretiravajte! Če se naličeni o zadnji modi ne počutite dobro, se odpovejte eni barvi in obdržite tisto, ki vam bolj ugaja.
- Očiščen predel okoli oči narahlo popudramo in s čopičem nanesemo oranžno senčilo do polovice ter samo do pregiba veke. Oranžna čisto do obrvi bi bila videti smešno. Ne nanašajte preveč barve, saj boste odvečno težko odstranili. S prstom razmažite. Enako storite z zelenim ali modrim senčilom. Barve naj ne bodo premočne.
- Za spodnjo veko pazljivo uporabite kajalni svinčnik enakega oziroma lahko nekoliko temnejšega odtenka, kot je senčilo na zgornji veki. Ne pozabite na črno maskaro!
- Namig: zeleno ali modro in oranžno lahko kombinirate tudi tako, da si na zgornjo veko nanesete oranžno senčilo, spodnjo pa si občrtate z zelenim svinčnikom.

30-letnice
Modro-vijoličasta; ravnovesje barv
Konec je mladostnega razganjanja, v teh letih morate skrbeti zase in ne smete več izzivati. A kljub temu si lahko dovolite veliko razigranosti, tudi pri izbiri barv za ličenje. Še vedno oziroma vedno bolj ste zapeljivi, še posebej če izbirate med barvami rajske ptice.
- Očistite kožo okoli oči in jo napudrajte. S kazalcem »nategnite« zgornjo veko in s črnim kajalnim svinčnikom ali tekočim tušem (eyelinerjem) potegnite črto. Najprej v loku na zunanji strani oči nanesite temno senčilo. Iz očesnega kota začnite po vsej veki senčiti z modrim senčilom, ki ga po potrebi utrdite s prstom. Na zunanji polovici nato s čopičem čez modro nanašajte vijoličasto. Ne pozabite obarvati tudi temnega senčila na očesnem loku.
- Spodnjo veko najprej obarvajte s črnim in nato s  temno vijoličastim kajalnim svinčnikom. Tudi to ličenje zahteva črno maskaro ali za večerne priložnosti celo umetne trepalnice.
Namig: letos si lahko privoščite celo zeleno senčilo na zgornji veki in temno modro senčenje spodnje veke.

40- in večletnice
Ena barva, več odtenkov
Ste v obdobju, ko vam ni treba več pritegovati pozornosti s kričečimi barvami. Stavite na umirjenost, zato vam ni treba eksperimentirati. Če hočete biti letos modni, boste izbirali eno barvo, seveda to ne bo kričeče oranžna, v več odtenkih. Uporabite preizkušene metode ličenja in barve, ki vam pristajajo. Rjavi, pastelni, zeleni in vijoličasti odtenki bodo na vas zelo lepi, če jih boste znali pravilno nanesti.
- Skrivnosti ličenja v teh letih poznate že skoraj vse, zato vam jih ni treba podrobno razlagati. Morda le nasvet, kako osenčiti zgornjo veko. Namesto senčila lahko uporabimo črn svinčnik, s katerim si obarvamo kazalec in nato z njim potegnemo po loku nad vekami. Po temni podlagi za vsako ličenje, ki naj ne bo premočna, senčimo z vijoličastimi odtenki, in sicer po pravilu: znotraj svetleje in zunaj temneje.
- Potem ko naličimo spodnjo in zgornjo veko, nanesemo svetlo senčilo tik pod obrvi in na spodnjo veko. To nam bo oko na pogled povečalo.
Namig: nekdanje pravilo, da senčilo ne sme biti enake barve kot oči, ne velja več. K zelenim očem lahko uporabite temnejši in svetlejši odtenek zelene, enako velja za vse druge barve. Izrazitim temnolaskam pa pristajajo sivo-roza odtenki.