Nasveti

Avantura za avanturistko

Andreja Comino
15. 6. 2009, 23.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Osemindvajsetletna Silvija Strižič prihaja iz Makol, majhnega kraja na Štajerskem. Novi videz ji je bil zelo všeč.

Osemindvajsetletna Silvija Strižič prihaja iz Makol, majhnega kraja na Štajerskem, ki je le nekaj kilometrov oddaljen od mnogo večje Slovenske Bistrice. Čeprav je še mlada, je ponosna mamica šestletne hčerke. Materinstvo za Silvijo ni ovira, da se ne bi lotevala adrenalinskih podvigov. Eden takšnih je vožnja z motorjem. Prav posebna pustolovščina zanjo je bila tudi preobrazba, na katero jo je prijavila prijateljica.

Silvija je od nekdaj zelo radovedna. Zanima jo veliko stvari, tako da je imela včasih kar težave, kako vse uskladiti. Nekako ji je le uspelo: poleti se rada vozi z motorjem, saj se ji zdi občutek vetra v laseh neprimerljiv s katerokoli drugo stvarjo. Izpit za motor je opravila že pred štirimi leti, letos pa si je končno kupila suzuki bandit 650. Kadar v poletnih dneh ni delala, je proste ure preživela na motorju in se z njim peljala do Ljutomera, Maribora ter Ptuja.

Pozimi pa je tudi izkušeni deskarji na snegu težko ujamejo, kadar se spušča po zasneženih strminah. Pustolovskega duha se trudi prenesti na hčerko Špelo, ki jo je rodila dokaj zgodaj, pri dvaindvajsetih. Nanjo je zelo ponosna. Povedala je, da je končala prvi razred osnovne šole Makole in da skupaj preživita veliko časa. Radi hodita na sprehode ali izlete, lepe dneve izkoristita za namakanje v bazenu, obožujeta morje.
Jeseni pa  v šolo ne bo šla samo Špela, temveč bo spet obiskovala predavanja tudi Silvija, ki je zaposlena v domačem računovodskem podjetju. Silvija namreč obiskuje Višjo poslovno komercialno šolo, smer računovodja. Rada bi jo čim prej končala, nato pa se podala na nove pustolovščine, bodisi z motorjem bodisi s hčerko. 

Nasvet frizerke in mojstrice ličenja
Vedno nasmejana Silvija je povedala, da se ni prav nič obremenjevala, kako jo bodo postrigli in pobarvali naši lepotni mojstri, že takoj ko jih je zagledala, jim je zaupala in bila prepričana, da bo po koncu »preprosto fantastična«. prispevala tudi mojstrica ličenja Bojana, ko je Silvijo s svinčniki, senčili in čopiči spremenila v moderno mlado žensko, za katero se ozirajo številni moški. Samozavestni Štajerki je bil novi videz zelo všeč, avantura v Ljubljani pa je po njenih besedah presegla vsa pričakovanja. Še posebej zato, ker ji je Bojana pokazala, kako naj uporablja barve. Doslej razen nežne rožnate, svetlo modre in zelene na svojem obrazu ni imela drugih barv. »Zdaj se bom končno lahko poslovila od naravnega videza,« se je zasmejala vesela Štajerka.

Ličenje: Bojana Zmazek
Kozmetika: Bourjois, uvoznik Martimex, Jožeta Jame 12, Ljubljana
Lasna kozmetika: Keune
Pričeska: Tine Gros za TineFrizer, Slovenj Gradec, oblačila Kroj Škofja Loka, nakit Lunca. Za gostoljubje se zahvaljujemo Srednji frizerski šoli Ljubljana.