Nasveti

Česa ne smete početi pred njim

M.M.
30. 11. 1999, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Spolno življenje ima vzpone in padce, vendar noben par ni obsojen na dolgočasje, če se potrudi in v odnosu pokaže nekaj, hm, znanja.

Spolno življenje ima vzpone in padce, vendar noben par ni obsojen na dolgočasje, če se potrudi in v odnosu pokaže nekaj, hm, znanja. Tokrat bomo preleteli osnovne napake, ki jih v postelji delajo ženske.

1. Ne lulajte pred izbrancem
Veliko parov ne zapira kopalniških vrat, ampak pred partnerjem opravljajo malo in veliko potrebo, si stiska mozoljčke in še kaj. Nikar! Velik mozolj na hrbtu naj bi oskrbel dermatolog ali pa si pomagajte sami, prav tako lahko vi od partnerja pričakujete, da bo po veliki potrebi dobro prezračil kopalnico. Sicer po strast pošla!

2. Ne opremite postelje z goro plišastih igračk
Če imate ob sebi medvedka iz otroštva, s tem partnerju sporočate, da ste za crkljanje, ne pa za strast. Nezavedno mu tudi sporočate, da ste nezreli, kot deklica, ki  ji je kvečjemu do igranja. Tudi če se vam zdijo plišaste igračke ljubke, pomnite, da se njemu zelo verjetno ne. Postelja naj bi bila vajino skupno svetišče. Potrudite se in izberite zanimivo posteljno prevleko, zglavnik, na nočni omarici lahko prižgete svečo in pripravite pladenj s sadjem.

3. Ne puščajte prižganega televizorja
Velikokrat so že dokazali, da televizor odvrača od seksa, saj če ga gledata, je to nekaj, kar počneta eden poleg drugega in ne eden z drugim. Italijani so celo dokazali, da partnerji, ki imajo v spalnici televizor, seksajo za polovico manj kot tisti, ki prisegajo na pogovor. Če vam ne uspe prepričati partnerja, da bi jo odnesli v kabinet, jo občasno vsaj prekrijte s prtom.

4. Ne seksajte zato, da bi dosegli svoje
Ni malo predstavnic ženskega spola, ki z veseljem privolijo v seks, dokler ni v kuhinji novega pomivalnega stroja ali še nekaj tednov po tem, ko priznajo, koliko so zapravile za ročno torbico. Na daljši rok takšno početje zagotovo pripelje v prepir, kaže pa to, da je v odnosu ženska v podrejenem položaju.
Na drugi strani obstajajo ženske, ki s seksom nagradijo moške, ker so veliko postorili po hiši ali, preprosto, ker so se spomnili odnesti smeti. Nikar. Te reči morajo biti  za vas samoumevne in se morate o njih dogovoriti, preden pade noč. Kljub temu ne bo narobe, če boste vrečo za smeti, ki je dan za dnem na istem mestu in vas jezi, postavili kar pred vrata spalnice. Razumel bo in seks bo potem bolj strasten.

5. Ne igrajte orgazma
To ni pošteno, iskreno. Saj niste dolžni poskrbeti za njegovo zadovoljstvo, dovolj je, da poskrbite za svoje. S pretvarjanjem izgubljate energijo dvakratno: namesto da bi se sprostili in v resnici doživeli orgazem, razmišljate, kako bi  ga čim bolje zaigrali. Morda mu kvečjemu lahko pomagate, da  vas bo zadovoljil tako, kot je treba, ali pa mu namignite, da se počutite povsem v redu tudi brez vrhunca.

6. Ne govorite o prejšnjih razmerjih
Iskrenost v postelji nikakor ne pomeni popolne odkritosti. Omenjanje prejšnjih zvez bi partnerja napravilo negotovega in sčasoma ne bi želel več drezati v vas. Pogovarjajta se izključno o tem, kaj vam godi, in bog ne daj da bi vam ušlo, kako ste to počeli s tem ali z onim.

7. Ne izgovarjajte se kar naprej na materinstvo
Kajpak je naporno skrbeti za majhnega otroka, a tudi moški, ki jih ženske vztrajno odrivajo na stranski tir, češ da so utrujene od dojenja in kuhanja, sčasoma nehajo »prositi«. Če ženska na lepem ugotovi, da se njen najdražji vse manj zanima zanjo, je to hujša preizkušnja, kot če bi imela že od samega začetka načrt o tem, kako si vzeti čas zase, se spočiti in nabrati moči tudi za večer.

Pomnite, da se vam bo na daljši rok aktivno spolno življenje obrestovalo, tako v telesnem kot duševnem zdravju.