Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Fant se sramuje, ker delam kot strežnica

Uredništvo
17. 5. 2023, 10.00
Deli članek:

'Pravi, da noče, da bi kdorkoli vedel, da drugim ljudem riti brišem. Da naj si poiščem drugo službo, šele potem se bova vselila skupaj,' je o partnerjevem odnosu potarnala bralka Ivica.

Dreamstime
fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Mojemu partnerju ni všeč moje delo. Dolgo tega nisem opazila ali pa tega nisem tako jemala, kaj pa vem, zdaj me pa vedno bolj moti in se sprašujem, kaj še bo. Ne sramuje se mene cele, ampak tega, kje delam. Sem namreč strežnica v domu starejših. To res ni pomembno delo, ni pa lahko ne fizično ne psihično. Tu sem pristala, ker mi v šoli ni šlo, drugje nisem nič dobila in najprej nisem bila vesela, potem so se mi pa ti starejši priljubili, eni so zelo luštni, drugi manj ali pa so celo zoprni, imam pa vsaj službo in reden dohodek. Moj partner ima narejen faks in dela na občini. Na njegovi službeni zabavi recimo nisem smela povedati, kje delam, on sodelavcem pravi, da sem psihologinja. Tudi njegovi sorodniki ne vejo za mojo službo. Pravi, da noče, da bi kdorkoli vedel, da drugim ljudem riti brišem. Da naj si poiščem drugo službo, šele potem se bova vselila skupaj. Zdaj živiva 80 kilometrov narazen, zato je tako skrivanje še mogoče. S svojo izobrazbo težko iščem službo, v tej mi pa na koncu koncev ni hudo. Partnerja bi pa tudi rada obdržala. Kaj mi svetujete?"

- Ivica

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana, št. 20, 16. 05. 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!