Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Punca slabo kuha

Uredništvo
22. 3. 2023, 05.00
Deli članek:

Bralec Tilen ima dekle, ki sila rada kuha, a kaj, ko ji prav nobena jed ne uspe. 'Moja punca definitivno nima kuharskega talenta, povedati ji tega ne morem, k štedilniku me pa tudi ne pripusti.'

dreamstime
Slaba kuharica

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Upam, da tole moje pisanje ne bo izpadlo preveč kritično ali nehvaležno, ampak res imam težavo, za katero ne najdem rešitve. Moja punca je namreč zelo slaba kuharica. Zdaj sva skupaj že kar lepo število let. Na začetku, v študentu, me to ni motilo, pač začetniški poskusi, sem si mislil, ampak zadeve se od takrat niso nič kaj bistveno spremenile. Ali preveč soli, pretirava z drugimi začimbami in ustvarja neužitne kombinacije, testenine so obvezno razkuhane … Pa to je še najmanjši problem. Za povrh ima s kuho veliko veselja, nabavlja vse mogoče kuharice, a ji še nobena jed ni uspela, pa če se je do pičice držala recepta. Res ne razumem. Ponujam se, da bi jaz kdaj kaj skuhal, pa pravi, da bo kuhinja njena domena, delavnica pa moja. Dogajalo se je, da sem, preden sem prišel domov, pojedel kosilo v menzi in je bila potem seveda užaljena, ker se njene hrane skoraj nisem dotaknil, zato zdaj ne jem več zunaj, ampak doma je pa tudi tako zanič, da ostajam lačen in potem na skrivaj mlatim kruh s salamo. Nismo pač vsi za vse in moja punca definitivno nima kuharskega talenta, povedati ji tega ne morem, k štedilniku me pa tudi ne pripusti. Še dobro, da se začenja sezona žara, vsaj tam lahko delam po svoje. Pa da ne boste mislili, da sem kak razvajen sinko, vajen dobre mamine kuhe. Tudi prijatelji in sorodniki bolj malo posegajo po hrani, ki jo pripravi, kadar pridejo k nama na obisk, češ da niso lačni, so ravno od kosila ipd., sestra se je začela izgovarjati na neko alergijo … Kaj mi svetujete, res sem v nerodnem položaju."

- Tilen

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana, št. 12, 21. 03. 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!