Ljudje

Tanja Fajon: Pomemben je občutek, da nisi sam

Katja Božič
2. 6. 2023, 08.00
Deli članek:

Tanja Fajon pravi, da je vztrajna. Takšna, včasih celo malo trmasta, je bila že kot deklica in pozneje kot novinarka. Tudi zdaj ji kot podpredsednici vlade in zunanji ministrici ne manjka poguma. V življenju  zaupa svojemu instinktu. »Doslej me še ni pustil na cedilu,« trdi.

Janin arhiv
Tanja Fajon, zunanja ministrica

Katera lastnost vas najbolj moti pri drugih ljudeh?

Neiskrenost, zahrbtnost. Rada imam ljudi, ki pristopajo iskreno, odprto, ljudi, pri katerih hitro začutim, da nimajo slabih, zlih namenov. Skušam se obdajati z ljudmi, ki mi dajejo dobro energijo, ki jim lahko zaupam. In se izogibati tistim, ki so brez vzrokov mračni, negativni ter širijo slabo energijo.

Če bi lahko karkoli spremenili pri sebi, kaj bi to bilo?

Ljudje se spreminjamo tudi skozi izkušnje, skozi znanje. Verjamem, da se tudi jaz spreminjam, in upam, da na bolje. Imam občutek za ljudi, empatijo. Dotaknejo se me njihove zgodbe, posebej težke življenjske preizkušnje. Znam skrbeti za svoje najbližje in verjamem, da tudi za sodelavke in sodelavce. Včasih bolj kot zase.

Če bi imeli moč superjunaka, kaj bi spremenili?

V odnose med ljudi bi vnesla več normalnosti. Spoštovanja. Svet pa bi ostal brez orožja.

Kakšen je vaš popolni trenutek sreče?

Ko v morskih globinah fotografiram in uživam v prelepih prizorih. Potapljanje me pomirja ter mi daje veliko energije in moči, da se spopadam z dinamičnim in zahtevnim vsakdanom.

Kdaj vam je bilo v življenju najbolj nerodno?

Več je bilo takih trenutkov. Na primer ko sem pomotoma precej nelagodno SMS-sporočilo poslala napačnemu naslovniku. Ni bila prijetna situacija.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 22, 30. 5. 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!