Ljudje

S sadnim postom do največje sreče: Razstrupiti se in ozdraveti!

Katja Božič
18. 5. 2023, 04.15
Deli članek:

Bianca Žvorc Morris, mednarodna podjetnica s prekmurskimi koreninami, je že pred leti opustila misel, da bo kdaj postala mamica. Poskusila je vse, od najrazličnejših alternativnih metod do neuspešnih postopkov zunajtelesne oploditve.

Šimen Zupančič
S samozdravljenjem s sadjem do največje sreče – pri 48 prvič mama! – in novega poklica

Iskanje zdravja in ravnovesja, ki bi omogočilo zanositev, jo je pripeljalo do študija nutricionistike in celičnega razstrupljanja v Ameriki. Pozdravila je svoje telo in začela pomagati drugim. Na njeni strani najdemo ogromno pričevanj, med drugim žensk, ki jim je s pomočjo njenega vodstva uspelo zanositi. Zato je po svojem zadnjem razstrupljanju v Barceloni pred tremi leti, ko se je svet zaradi epidemije ustavil, sklenila še zadnjič poskusiti – in življenje se ji je obrnilo na glavo. Z možem sta danes starša devetmesečnega radovednega Arthurja, ki je med najinim pogovorom prelezel in pretaknil vse kotičke njihovega dnevnega prostora.

Pred pol leta sta si z možem Američanom, Bianca je namreč dobršen del svojega življenja preživela v Ameriki, poleg Barcelone, kjer imajo krasen dom, ustvarila drugi dom na obrobju Ljubljane, tam smo se tudi srečali. Čeprav bodo še vedno veliko časa preživljali v sončni Španiji, Slovenija zanje pomeni varno oazo, za katero si želita, da jo njun sin dobro spozna. Ker je toliko časa čakala na te dragocene trenutke, je seveda malemu povsem posvečena, ob tem pa vseeno pomaga ljudem, ki se s svojimi težavami obrnejo nanjo. 

Šimen Zupančič
Družinica je z dvema rešenima psičkoma srečna v lepem domu na obrobju Ljubljane.

Ozdraveti! 

Zdravo prehranjevanje jo je zanimalo že kot otroka, se spominja. Vzgajala je kalčke, prebirala knjige o makrobiotiki. »Velikokrat sem imela angino in spomnim se, da mi je mama prinašala agrume – pomaranče in mandarine, vse dneve sem jih jedla in se hitreje pozdravila. Pomaranče so moje najljubše sadje in ni naključje, da sem svoje zdravljenje poimenovala orangehealia,« začne, medtem ko v naročju stiska sinka. Njena pot naravnega zdravljenja se začenja z napadom na newyorška dvojčka leta 2001, ko je bila prvič noseča. Živela je v bližini in bila izpostavljena zastrupljenemu zraku, zaradi česar je v šestem mesecu rodila mrtvorojenega sina. Zaradi zastrupitve in težav s pljuči je tri leta uživala antibiotike ter s tem povsem porušila ravnovesje v telesu, čeprav se je vedno zdravo prehranjevala in ni nikoli uživala alkohola. Zdravniki so ji dejali, da ne bo nikdar mama, vendar se ni dala. Vmes se je ločila, ustanovila lastno podjetje in spoznala svojega zdajšnjega moža. Seveda sta si želela ustvariti družino. Takrat se je začela dolga in boleča pot, ki jo poznajo vsi pari, ki si zaman prizadevajo postati starši.

»Poskusila sva z najrazličnejšimi alternativnimi metodami. Od ajurvede do akupunkture, šla sem na regresijo, ker sem mislila, da imam morda kakšno travmo v podzavesti, ki mi ne dovoljuje postati mama.« Poskusila pa sta tudi s petimi zunajtelesnimi oploditvami. Zdravniki v Nemčiji so ji predpisali eksperimentalno hormonsko terapijo in po njej je dobila skoraj 42 stopinj vročine ter zares zbolela, pravi. Imela je velike težave s ščitnico in možnosti za zanositev so se še poslabšale, saj je bilo tudi njeno hormonsko ravnovesje povem porušeno. Takrat se je odločila, da mora nekaj v svojem življenju korenito spremeniti, ne le zato, da bi morda zanosila, ampak da bi ozdravela. 

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 20, 16. 5. 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!