Ljudje

Dekle iz resničnostnega šova: Biti prepoznaven ni preprosto

Andreja Comino
10. 1. 2023, 04.15
Posodobljeno: 18. 1. 2023, 05.26
Deli članek:

V šovu Sanjski moški so se za vrtnico postavnega mladeniča potegovala številna dekleta. S sproščenostjo, simpatičnostjo in pozitivno naravnanostjo je navdušila Arijanna Sara di Palma, temnolasa 22-letnica iz Kopra z romantično družinsko zgodbo. Svojo prepoznavnost je sklenila uporabiti tudi za dober namen.

Šimen Zupančič
Arijanna Sara Di Palma

Ogromno sem se naučila o sebi. »Prijavila sem se zaradi novih izkušenj, želela sem stopiti iz cone udobja in spoznati nove ljudi. Tudi sicer se prijavim na vse možne natečaje. Odprta sem bila tudi za ljubezen, četudi nisem bila prepričana, da bom našla sanjskega. Po vseh tednih in mesecih spoznavanj in snemanj sem zelo vesela, da sem šla, saj je bila izkušnja neverjetna. Bili smo brez telefonov, brez stika z zunanjim svetom. Veliko sem se naučila o sebi. Tako so šle mimo mene vojna v Ukrajini, inflacija in druge katastrofe, ki so nedvomno podzavesten socialni pritisk. Nismo vedeli, kaj se dogaja zunaj šova, nič nismo mogli narediti ... Naučila sem se sobivati s toliko različnimi ljudmi, sprejemati kompromise. Ugotovila sem, da sem potrpežljiv človek. Med puncami so se dogajali spori, morala sem jih reševati ... V resničnem življenju bi takšno osebo odrezala in se ji ne bi posvečala, tam pa sem morala to rešiti, če sem hotela sobivati,« pripoveduje. Zanimivi so se ji zdeli tudi zmenki. Počeli so stvari, ki jih v vsakdanjem življenju morda ne bi nikoli, vožnja s helikopterjem, sestavljanje splavov ... Imela je veliko časa, dobro je spoznala »sanjskega« Blaža, v oddaji ji je bil všeč. »Če bi zmagala, bi skušala ostati z njim, saj so bili moji nameni iskreni. Tako pa sem se morala soočiti z zavrnitvijo. No, ni se zgodilo prvič. A sem se pripravila na to. V takem primeru si ne dovolim, da mi čustva pridejo do živega. Za mano so, ko sem že na 'varnem'. Blažu in Kristini sem korektno zaželela srečo. Člani ekipe so me hoteli tolažiti, vendar je potem vse le še slabše. Takšne stvari raje ignoriram, kot da se komu smilim. Vesela sem bila, da se je to zgodilo zadnji dan, ko sem vedela, da bom šla kmalu domov, med domače,« pripoveduje temnolaska, ki jo je šov izstrelil med prepoznavne obraze. To poskuša čim bolje unovčiti. V prihodnje se vidi v vplivništvu in seveda želi končati magisterij. Hitro pove, da se ni začela zdaj ukvarjati z družbenimi omrežji, na njih deluje od malega, jih pa ni uporabljala za enake namene kot zdaj.

Šimen Zupančič
»Če bi zmagala, bi skušala ostati z Blažem, saj so bili moji nameni iskreni.«

Prepoznavnost za dober namen. »Smo generacija Z, za nas je normalno, da smo vsi na omrežjih. Na njih preživim veliko časa, ne samo zdaj, ko sem prepoznavna, to sem počela že prej. Lahko bi rekla, da sem odvisna od telefona. Ne predstavljam si, kako bi preživela dan brez njega. Mi je pa bilo všeč, ko smo bili v šovu brez telefonov. Bili smo v rokah drugih, čas so nam organizirali drugi. Kadar pa si ga moram sama, ne gre brez telefona. Na njem imam veliko aplikacij – pogledam, kdaj gre avtobus, kakšno bo vreme, kaj počnejo prijatelji, kdaj se dobimo, ali kar tako malo klepetamo ... Vsi svarijo pred odvisnostjo od računalnika, vendar računalnike uporabljamo manj. Sama sem ga precej za študij, seminarske naloge, izpite, zapiske, zdaj pa je moj zvesti spremljevalec telefon,« odkrito prizna Sara in doda, da je vplivništvo precej naporno. Biti prepoznaven ni tako preprosto, kot je mogoče videti. Zelo vpliva na psiho, saj moraš biti ves čas najboljša verzija sebe, dober, pred drugimi se pokazati čim boljšega. Treba pa je tudi znati prenesti sovražne komentarje.

Celoten klepet z Arijanno si lahko preberete v reviji Jana, št. 2, 10. 01. 2023

Šimen Zupančič
»Moč, ki jo imam na družbenih omrežjih, želim izkoristiti za dobre stvari, za pomoč ljudem.«