Ljudje

Iščem sorodno dušo

Andreja Comino
17. 6. 2009, 21.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pevko Tanjo Žagar smo ujeli ravno sredi zaključevanja ocen na glasbeni šoli, kjer uči, nato pa je že lovila minute, da ni zamudila na nastop.

Malo je ljudi, ki brez medijskega pompa počnejo toliko stvari hkrati, kot jih pevka Tanja Žagar. Ujeli smo jo ravno sredi zaključevanja ocen na glasbeni šoli, kjer uči, nato pa je že lovila minute, da ni zamudila na nastop. Poleti ne bo nič bolje, saj je Tanja, odkar vztraja na samostojni glasbeni poti, zelo zasedena pevka. Velikokrat je bila že razočarana, toda to jo je utrdilo in izbrusilo.

Kako zadovoljni ste zdaj s svojim življenjem?

Zame je življenje darilo. Zato ga cenim. Srečna sem, da lahko živim. Ob meni so ljudje, ki jih imam rada in ki mojemu življenju dajejo smisel, zato ni nobenega razloga, da bi bila nezadovoljna. Zdi se mi, da si včasih zastavljamo prevelike cilje, kujemo načrte, imamo ogromno želja, predvsem pa vedno kup problemov in težav, ki pravzaprav to sploh niso. Vendar se tega zavemo šele takrat, ko se nam zgodi kaj zares hudega. Kadar izgubimo koga, ki ga imamo radi, ali kadar nam načrte prekriža bolezen. Vedno, ko mi gre kaj narobe, se spomnim na to. In tako z voljo in optimizmom premagujem ovire, ki mi prihajajo naproti. Zato sem s svojim življenjem zadovoljna!

Kaj še pričakujete od njega?
Glede na to, da sem še zelo mlada, pričakujem, da me čaka še veliko. Takšnih in drugačnih izkušenj, da se bom še ogromno naučila in doživela. Trenutno si v bližnji prihodnosti želim spoznati koga, s katerim bi lahko delila več kot le prijateljstvo. S katerim bi lahko živela in si čez nekaj let ustvarila družino.

Se tudi sicer v življenju hitro odločate?
Pravzaprav je zelo odvisno. Včasih se lahko odločim v trenutku, drugič pa to traja dlje. Če dobro pomislim, se hitro odločam za velike, pomembne stvari, pri banalnih, kot je nakupovanje, pa sem tipična ženska, ki rada pogleda več trgovin in šele nato izbere. Četudi je odločitev prava, se včasih na poti do cilja srečamo s številnimi trdimi orehi. 

Znate zavreči slabe izkušnje, razočaranje in bridkost?
Tudi to je sestavni del življenja. Če ne bi bilo slabih stvari, ne bi vedeli, kaj je dobro. Vedno si rečem, da ima vse svoj namen in da se vse stvari zgodijo z razlogom. Tako lažje prebrodim tudi slabe izkušnje, bridkost in razočaranje.
Ste bili velikokrat razočarani?
Seveda, kdo pa ni bil? Vendar te lahko razočara le nekdo, ki ti veliko pomeni in ga imaš zelo rad. Menim, da je človeku vedno treba dati še eno priložnost. Včasih se slabe stvari zgodijo nenamerno, le zaradi trenutne jeze in razburjenja, ko se človek ne nadzoruje. In v takšnih trenutkih včasih narediš ali rečeš tudi kaj takšnega, kar že takoj  obžaluješ, a je prepozno. In to ponavadi prav tistemu, ki ti je najbližji in je zadnji, ki bi si to zaslužil. Tudi sama bi se morala kdaj že prej ugrizniti v jezik, preden sem v izbruhu jeze rekle kaj, zaradi česar mi je bilo potem zelo hudo. Naučila sem se reči oprosti in tudi oprostiti. Pri tistih, ki jih imaš najraje, to pravzaprav ne bi smelo biti težko!

Ste bili pri štirinajstih, ko ste šli k Foxy Teens in se znašli v glasbi, dovolj trdni in samozavestni?
Če ne bi bila samozavestna, se sploh ne bi podala na to pot. Moja samozavest se je z vsakim novim dnem, ki sem ga preživela v Foxy Teens, le še krepila. Vesela sem, da so bili v tem pomembnem obdobju ob meni poleg moje družine drugi ljudje, ki so mi znali vliti pravo mero samozavesti, da sem kot iskrivo, živahno, mlado dekle, ambiciozna in polna pričakovanj, ostala na trdnih tleh. S puncami smo imele veliko srečo, da nas je pod svoje okrilje sprejel Miki Šarac in nas vseh devet let znal uspešno ter pravilno voditi skozi razburljivi svet šovbiznisa. Ponosna sem na to, da z njim sodelujem tudi na samostojni glasbeni poti.

Pevke so obsedene s svojim videzom, saj se zavedajo, da samo glasba ne prodaja zgoščenk in koncertov. Kako je s tem pri vas?
Če pomeni obsedenost z videzom to, da sem vedno rada urejena,  sem tudi jaz obsedena. To se mi zdi normalna obsedenost. Urejena bi bila v vsakem primeru, tudi če se ne bi ukvarjala s petjem. Tudi kadar ne stojim na odru, kadar grem le po nakupih ali v službo. Moje telo mi veliko pomeni in ga spoštujem, zato skrbim zanj ter se za zdaj v njem odlično počutim. Kar se tiče glasbenih nastopov: redko jih je »prodajala« le glasba. Ljudje so vedno radi in vedno bomo radi poleg lepe glasbe gledali zanimive in urejene izvajalce, lepo sceno ... Se pa strinjam, da je  danes videz prevečkrat na prvem mestu, znanja in talenta pa ni.

Zmeraj dobite, kar vam srce poželi?
Ne poznam človeka, ki bi vedno dobil vse, kar si želi. Niti si ne bi želela dobiti vsega, kar si zaželim. Menim, da je ves čar prav v tem, da to ni mogoče. Ni lepšega občutka od pričakovanja nečesa lepega, od močne želje in hrepenenja. Seveda je čudovito tudi, ko se ti želja izpolni.
Je med vašimi cilji morda tudi želja po otroku?
Seveda. Zdaj sicer še nimam partnerja, tako da se v kratkem to po vsej verjetnosti ne bo zgodilo, ampak v prihodnosti pa je to moja velika želja. 

Ste skromno dekle. Od kod takšna varčnost in načrtovanje financ?
Sem človek, ki zna privarčevati denar, ko je treba. Nisem pa oseba, ki bi kupčkala in kupčkala, za dober občutek. Svoj denar sem začela služiti pri osmih letih, in sicer s snemanjem radijskih iger na RTV Slovenija, nato pri štirinajstih letih v skupini Foxy Teens, zdaj pa sem že štiri leta zaposlena v glasbeni šoli. Ker sem ves čas varčevala, sem si pred tremi leti kupila stanovanje. To je bil zame pomemben korak.