Ljudje

Ukrajinka s številnimi talenti

Andreja Comino
18. 6. 2009, 20.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Svetlolasi devetnajstletnici Nadiyi Bychkovi so bile vile rojenice zelo naklonjene - česarkoli se loti, ji uspe. In to v tuji državi!

Svetlolasi devetnajstletnici Nadiyi Bychkovi so bile vile rojenice  zelo naklonjene – česarkoli se loti, ji uspe. In to v tuji državi! Med drugim je osvojila lepotni naslov, vodila oddajo na komercialni televiziji, pleše in tekmuje na plesnih tekmovanjih, nastopa v številnih reklamah. Na slavo se požvižga. "Moja prepoznavnost je plod truda, vztrajanja in dela. Morala sem prepričati ljudi, da je tudi dekle iz Ukrajine nekaj vredno," pravi. 

Se še spominjate prvega nastopa v Sloveniji?
Prvič sem v Sloveniji nastopila oktobra 2004, na državnem prvenstvu v kombinaciji, s svojim prejšnjim soplesalcem Lukom Serdinškom, v kategoriji starejših mladincev. Bilo je drugače kot v Ukrajini. Tekmovalo je  manj parov, nasprotnikov nisem dobro poznala. Treme ni bilo, je pa v zraku vladala napetost. Toda počutila sem se svobodno, ker me niso poznali. 

Kakšen je vaš idealni plesni partner?
Moj idealni plesni partner mora biti pozitiven, pameten, odločen, mlad, lep, pripravljen trdo delati, talentiran in še bi lahko naštevala. Morava se ujeti, mora me spoštovati. Imam srečo, da sem ga našla – Miho Vodičarja. 

 

Čez noč ste postali slavni. Kaj vam je prinesla slava?
Nimam občutka, da sem slavna, pa tudi slava je širok pojem. Moja prepoznavnost je plod truda, vztrajanja in dela. Morala sem prepričati ljudi, da je tudi dekle iz Ukrajine nekaj vredno. In to je trajalo kar nekaj časa, zdaj pa mislijo, da sem postala slavna čez noč. Postala sem prepoznavnejša in medijsko opaznejša, po drugi strani pa mislim, da sem ostala enaka, kot sem bila prej, stojim na trdnih tleh, da me cenijo ne glede na to, ali sem slavna ali ne.

Kaj vse zdaj počnete?
Na prvem mestu je ples. Z njim preživim večino dneva – šest ur v dvorani, nato pa še na tekmah in različnih pripravah. Vsake toliko nastopim še na kakšni modni reviji, grem na fotografiranje.

Koliko vam pri vsem delu ostaja časa zase?
Vse to počnem zase in na srečo je z mano v Ljubljani mama, ki mi veliko pomaga. Tisti konec tedna, ko nimam treningov in tekem, greva radi skupaj na večerjo in klepetava. Prosti čas najraje izkoristim za druženje z najbližjimi. Če zvečer ne padem v posteljo, rada berem, posebej rusko klasiko.

Ste že dodobra spoznali Ljubljano?
Ljubljana mi je zelo všeč, je posebno mesto, ki ima nekaj, kar je težko opisati. Je majhna in prijetna ter je ni mogoče primerjati z večjimi mesti. Kadar grem na trening v London, komaj čakam, da se vrnem, da gremo s prijatelji v kakšen majhen lokal ob Ljubljanici. Mesto sem že dodobra spoznala, najbolj pa se orientiram po tem, kje je kakšna ambasada. Kadar pa česa ne vem, vprašam ljudi na cesti. Ljubljančani so zelo prijazni.

Se radi zabavate?
Uživam v tem, kar počnem, in tako se zabavam. Ven hodim zelo redko, saj živim kot športniki: ne smem ponočevati, da bi kam šla, ni časa.  

Koliko pozornosti posvečate svojemu videzu? Veliko zapravite za kozmetiko?
Svojemu videzu posvečam kar veliko časa, saj sem rada zapeljiva in urejena. Zato tudi veliko zapravim za kozmetiko, rada imam zelo kakovostno tako negovalno kot dekorativno kozmetiko. Všeč mi je Lanvinov parfum Eclat dArpege.

Radi ste lepo oblečeni. Kje kupujete vse te lepe stvari?
Rada sem elegantno oblečena, morda kdaj športno-elegantno, obožujem visoke pete. Oblačila kupujem v nekaj prodajalnah v Stari Ljubljani, v Italiji in seveda Londonu. Če kdaj nimam veliko časa, tudi na letališču najdem kaj lepega. Verjamem v kakovost in ponavadi so to res oblačila znanih blagovnih znamk.

Nameravate ostati v Sloveniji? Kje bi najraje živeli?
Nerada načrtujem preveč vnaprej. V Sloveniji mi je zelo všeč, tu sem zelo zadovoljna, a vedno bom poskušala narediti kaj več. Najraje bi živela kje ob morju, saj sta vonj in zvok morja zame nekaj posebnega.