Alter

Leto 2022 nas bo streznilo

Katja Božič
1. 12. 2021, 20.52
Posodobljeno: 1. 12. 2021, 20.53
Deli članek:

V letu, ki je pred vrati, bomo postavljeni pred dejstva, pred katerimi si zatiskamo oči, začeli se bomo vračati k naravi, iskali bomo malo preprostejše življenje. Na političnem področju nas čaka nekaj nepričakovanega. Globalno pa se bomo začeli med seboj povezovati, pravi priznana slovenska numerologinja Lili Sorum, ki se s to vedo ukvarja že skoraj 20 let. Poleg tega, da je avtorica, televizijska voditeljica in še marsikaj, se zavzema za človekove pravice in zaščito naše matere Zemlje, katere moč bo leto '22 postavilo v ospredje, pravi.

zarja jana
Numerologinja Lili Sorum o letu, ki prihaja

Kaj pričakujete v letu 2022?

To leto nas bo zelo streznilo, v smislu, da bomo postavljeni pred dejstva, pred katerimi si zatiskamo oči. Kar se narave tiče, bo zelo pestro. Številko 22 z numerološkega stališča povezujemo z elementom zemlje, dejstvo je, da se podnebje spreminja, spremembe prihajajo, in ne verjamem, da smo nanje pripravljeni tako, kot bi lahko bili.

Na svoji strani ste zapisali, da leto 2022 odpira vrata popolnoma drugačnim energijam, kot smo jih bili vajeni doslej. Kaj to pomeni?

Mislila sem bolj na energijo, ki niha, na energijo, ki je vse bolj nedefinirana. Bilo je recimo obdobje, ko so se ukrepi spreminjali iz ure v uro. Ko nismo vedeli, pri čem smo, ko nam ni bilo jasno, kaj smemo in kaj ne. V zadnjih dveh letih smo bili deležni pritiskov in zahtev iz okolja, ki so bili bolj ali manj smiselni – to bi moralo začeti popuščati. Stopamo v leto, ki bo veliko bolj čustveno, veliko bolj osebno bomo doživljali stvari kot doslej, bolj ranljivi se bomo počutili, napadeni, po drugi strani pa bomo mnogo  sočutnejši. Zdaj se zdimo nekako razklani, ali si za ali si proti, si na levi ali na desni, si črn ali bel. Vse bolj si jemljemo pravico odločati in obsojati nekoga, ki ne razmišlja tako kot mi. Ta energija naj bi počasi začela popuščati. Nauk leta 2021 je bil sprejemanje drugačnosti. Glede na vsa mnenja, ki se krešejo po družbenih omrežjih, nam to ni najbolj uspelo. Ampak v naslednjem letu, ko bo na nas vplivala šestica (2 + 0 + 2 + 2 = 6), naj bi se začeli sočutje, tudi brezpogojno sprejemanje, vračanje v naš vsakdan. Šest lahko primerjamo z mamo. Od mame pričakujemo, da je brezpogojna, čeprav nismo imeli vedno tega občutka, ker je mama morala včasih tudi narediti red. Približno v tako energijo gremo. Samo vesolje, narava, življenje, bog ali višje sile – katerikoli izraz bi zdaj uporabili, bo naredilo red. Ker smo v tem trenutku res malo podobni najstniškim kozličkom.

Ste si prejšnje leto, ko ste delali napovedi za leto 2021, sploh zamišljali, da nas bo tako premetavalo, kot nas je?

Pravzaprav da. Bolj me je morda presenetilo leto 2020 ali pa 2019. Kljub temu da sem vedela, v kakšno obdobje gremo, da sem predvidevala, kaj se bo zgodilo, si nisem predstavljala, da bom doživela take ekstreme, kot je bilo recimo leta 2019 požiganje amazonskega pragozda zavoljo dobička. Za leto 2020 pa sem vedela, da bo šlo za globalno zadevo in da nas bo vrglo, a si nisem mislila, da tako na hitro in že februarja. Tudi za leto 2021 sem vedela, da nas bo »guncalo«, tako se bom letu 2022 pustila presenetiti.

Že dve leti se vleče spopad med svetlobo in temo, ljudje smo utrujeni od ukrepov, zapovedi, prepovedi, želimo si mirnega življenja. Se lahko nadejamo boljših časov?

Zagotovo. Nismo sicer še čisto tam, leto 2022 še ne bo ključna prelomnica, leta 2023 pa naj bi se začela nova realnost. Kakršnakoli že bo, žal nimamo zagotovila, da bo mirna, zdrava, dobra. Imamo pa zagotovilo, da se bodo prenehali nihanja in drastični pritiski ter preizkušanje naših meja – ne glede na to, ali govoriva o ukrepih ali o rasizmu, šovinizmu ... veliko tem je prišlo v ospredje v zadnjih dveh, treh letih. Cikel ozaveščanja, kaj vse je narobe, zastarelo, preživeto, bi se moral zdaj končati. V prihodnjem letu naj bi postavljali nove in drugačne temelje, v ospredje naj bi prišla zdrava kmečka pamet, leto naj bi temeljilo na tradicionalnih vrednotah, ki smo jih v zadnjem času začeli izgubljati, kot so sočutje, korektnost, poštenost. Že nekaj časa se namreč zdi, da tisti, ki znajo goljufati, bolje »pridejo skozi« kot tisti, ki delajo pošteno.

Več v reviji Zarja Jana št. 4830.11.2021