Mobilna verzija
02:45 27. april 2018
Celodnevna zabava za vse generacije od 10. ure dalje
več kot 15 nastopajočih na dveh odrih

Ansambel Modrijani so narodnozabavna zasedba, ki deluje od leta 2000. Izvajajo narodnozabavno in zabavno glasbo s štiriglasnim petjem. Veljajo za najbolj priljubljen slovenski narodnozabavni ansambel, ki vsako leto organizira koncert Noč Modrijanov. Njihova najbolj znana pesem je Ti moja rožica.

Ansambel Stil sestavljajo štirje mladi fantje iz okolice Velenja, ki pod tem imenom delujejo od konca leta 2009. Poudarek dajejo predvsem kvalitetnemu štiriglasnemu petju, ne izključujejo pa tudi kvalitetne glasbe v živo. Na nastopih izvajajo vso glasbo v živo, tudi moderno, starejšo zabavno ter dalmatinsko glasbo.

Ansambel Spev je narodnozabavna zasedba, ki deluje od leta 2002. Sedež ima v Šoštanju. Sestavlja ga pet članov, ki izvajajo narodnozabavno in zabavno glasbo s štiriglasnim petjem. Poznani so tudi po številnih priredbah dalmatinskih pesmi v slovenščini.

Gorenjsko-štajerska naveza z imenom Veseli Svatje je narodnozabavni ansambel, katerega začetki segajo v leto 2005. Zadali so si en sam cilj: s kvalitetnim izvajanjem in ljubeznijo do slovenske narodnozabavne in zabavne glasbe, predvsem pa s svojo energijo in iskrenim odnosom, razveseljevati ljudi ter osvojiti srca vseh, ki jim glasba pomeni razvedrilo.

Ansambel Roka Žlindre je narodnozabavna zasedba, ki je bila ustanovljena leta 2005. Sedež ima v Sodražici. Gre za inštrumentalni trio z dvema pevcema. Skupaj s skupino Kalamari so nastopili na Pesmi Evrovizije v Oslu leta 2010.

Skupina Čuki uspešno jadra po slovenskih glasbenih odrih že od leta 1989.. Najbolj prelomno leto je bilo za Čuke leto 1992, s skladbo Krokodilčki, za katero so posneli tudi videospot so zaznamovali takratno glasbeno sceno. Sledile so jim še uspešnice kot so Ta vlak, Hugo, Kavbojci in indijanci, Štorklje, Hozentregarji ter še in še.

Glasbena pot skupine Malibu se je začela s pesmijo Mi Primorci - ta je postala prava primorska himna, znani pa so po številnih hitih, med drugim tudi po pesmih: Dobri stari časi, Marica, Sin muj se nječe žjenet, Življenje so ene štenge, Cigu migu, Goveja juha, Slovenec sem, Mamica ne zameri.

Malica vključena v ceno
Več kot 15 nastopajočih
Podiranje svetovnega rekorda
Špalir narodnih noš
Predstavitev folklornih skupin
Bogate nagradne igre
POLKALAND za najmlajše
In še mnogo več!

Trenutno si Guinnessov rekord v plesanju polke lasti Nemčija, kjer je v največjem plesu sodelovalo prek 800 plesalcev. Zato smo se odločili, da bomo podrli rekord v plesanju polke za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov. Tako bomo dokazali, da smo ljubitelji plesa, zabave in druženj.

POLKAFEST bo 13. maja 2018 v Celju (v primeru dežja 20. maja).

Koncerti narodnozabavnih skupin: MODRIJANI, ANSAMBEL STIL, ANSAMBEL SPEV, VESELI SVATJE, ANSAMBEL ROKA ŽLINDRE, ČUKI, MALIBU IN ŠTEVILNI DRUGI.

Celodnevna zabava za vse generacije od 10. ure dalje.

BREZPLAČEN VSTOP ZA PLESALCE V NARODNIH NOŠAH!

Brezplačen vstop za otroke do 15.let!

Vstopnice: TRGOVINE TUŠ, EVENTIM in PETROL

Ekskluzivna cena za celodnevno dogajanje za samo 9,90 € s kartico TUŠ KLUBA. Ekskluzivna cena vstopnice samo v trgovinah TUŠ.
Redna cena vstopnice znaša 11,90€.
Malica je vključena v ceno.

brezplačen vstop za plesalce v narodnih nošah

Vabimo vse plesalce, da se nam pridružite na dogodku v narodnih nošah in z nami zaplešete v starem mestnem jedru Celja. Pridružite se nam na dogodku, kjer bo v ospredju druženje, spremljala pa ga bo tudi slovenska narodna pesem!

PRIJAVA FOLKLORNIH SKUPIN NA DOGODEK
polkafest turneja

Za ogrevanje na največji dogodek za podiranje svetovnega rekorda v plesanju polke, POLKAFEST 2018, bomo poskrbeli s Polkafest turnejami v TUŠ centrih po Sloveniji ob sobotah med 10. in 12. uro. Dogodke povezuje Žiga Deršek.

Nastopi narodnozabavnih ansamblov
Plesalci v narodnih nošah
Polkafest kotiček za otroke
VESELKO in ostale maskote
Pokušine slovenskih dobrot
Slovensko s podeželja
Zelena svetovalnica
In še mnogo več!
#polkafest

Poiščite naš kotiček POLKAFESTA v določenem centru TUŠ, se fotografirajte in svojo fotografijo objavite na Facebooku ali Instagramu. Označite jo s heštegom #POLKAFEST.

Med vsemi fotografijami bomo na POLKAFEST TURNEJAH izžrebali nekoga, ki bo dobil bogato nagrado.

PRAVILA
izberite naj polko!

Pošljite SMS sporočilo na številko 4567 z vsebino POLKA in zaporedno številko vašega favorita.
(Npr. če želite glasovati za Ansambel Štrk, pošljite SMS na 4567, z vsebino POLKA7)
Cena poslanega SMS sporočila je 0,99€.

1
ANSAMBEL SPEV - Zapleši z mano
2
TRIO ŠUBIC - Ritem ljubezni
3
ANSAMBEL ŠEPET - Sedem petkov
4
ANSAMBEL BLAŽA HUTEVCA - Polka dvigni krila
5
ANSAMBEL VIHAR - Sanjala
6
ANSAMBEL VIKEND - Ko polko urežem
7
ANSAMBEL ŠTRK - Zavrti me
8
PAJDAŠI - Ko zbudijo putke se
9
ANSAMBEL SMEH - Podaj mi roko
10
ANSAMBEL NEMIR - Glej jo glej
PRAVILA
Deichmann na Polkafestu podarja čevlje

Vsak stoti plesalec BO NAGRAJEN!
Vsak stoti plesalec, ki se bo prijavil na plesanje polke na Polkafestu pa bo prejel čisto nov par čevljev DEICHMANN. Kaj še čakate? Zaplešite z nami, postanite del zgodovinskega dogodka in osvojite nov par čevljev!