Cerniški čupteti
Slavonski »finger food«, slano pecivo iz testa, polnjenega z nadevom, s katerim sicer izdelujejo klobasice, so pravo odkritje za sladokusce. Pečejo jih samo v Cerniku, mestu v bližini Nove Gradiške, znanem po baročnem frančiškanskem samostanu in Kulmerovem dvorcu.

Kraft gin iz Sičic
V njem je sedem vrst zelišč, za izdelavo pa izvedejo dve destilaciji. Za liter gina MB72 potrebujejo do 15 litrov piva najvišje kakovosti, bogatega z aromo kakovostnih hmeljev. Izdelujejo ga pionirji hrvaškega kraft pivovarstva, družina Bošnjak.

Stupniška vina
Dopust v hotelu v Stupniških dvorih je prava izbira za ljubitelje vin. Sprehod ali kolesarjenje med vinogradi deluje zdravilno, kozarec graševine, renskega rizlinga, chardonnaya, sivega pinota, frankinje … pa vas sprosti. Obiščite katero od družinskih vinskih kleti nad Cernikom, Oriovcem, Sibinjem ali Brodskim Stupnikom.

Sikirevške čipke
Ročno izdelano pokrivalo za posteljo iz leta 1928 je eden izmed najlepših primerkov sikirevške sončne čipke, nematerialne kulturne dediščine Republike Hrvaške, ki je sestavni del razkošnih brodsko-posavskih noš.

Trdnjava v Brodu
Na njej so bili celih 60 let dan in noč zaposleni slavonski domačini. Ta izjemno ohranjena in obnovljena trdnjava iz 18. stoletja, zgrajena na takratnem mejnem prehodu med Turčijo in Avstrijo, je danes ena največjih znamenitosti Slavonije.

Svoboda na prostem
Črne slavonske svinje, posavski konji in podolsko govedo na pašnikih Gajna in Iva, ornitološki rezervati Bara Dvorina in ribniki Jelas, erozivni kanjon Pljuskare, posebna rezervata gozdne vegetacije Moški studenec in Prašnik, umetno jezero Petnja na južnih obronkih Dilja.

Slavonska trgovinica
Delikatesni ocvirki, vrhunske klobasice in suhomesnati izdelki, prefinjeni ajvarji, sijajna vina, najlepša ročna dela … Vse to in še več lahko kupite v avtentični slavonski prodajalni v osrčju Nove Gradiške?