Raznolikost pokrajine Liško-senjske županije vas bo zagotovo navdušila, saj ponuja vse; nizke pokrajine, gozdnate griče in gore, prepletene z bogatimi viri najčistejših evropskih voda, ki tvorijo tudi eno izmed najbolj priljubljenih turističnih točk – Plitviška jezera. Seveda ne gre pozabiti niti obmorskega dela s prelepimi plažami v Novalji in Stari Novalji na otoku Pagu. Celotna županija ponuja nekaj za vsakega obiskovalca in zadosti želje še tako zahtevnega turista. 

Seveda morate obiskati Severni Velebit, narodni park Plitviška jezera, Brinje (Vrata Like), Otočac, Gospić in številna druga zanimiva mesta.

Aktivni dopust
Destinacija je vse bolj zanimiva za tiste, ki želijo dopust preživeti kot aktivnost in odkriti nove poti ter še neraziskana območja. Kolesarstvo je dobro razvito v skoraj celotni regiji, preostala ponudba pa je odvisna od območja ali letnega časa. Zelo priljubljena sta treking in gorski tek po označenih poteh, pa pustolovske dirke, vse različice pohodništva, plezanje na Velebit, obiskovanje jam ... Priljubljena izbira so tudi celinske vode, kot sta reki Gacka, odlična za vožnjo s kajaki in kanuji, in Lika, ki osvoji s kanjonom, skozi katerega teče, ter jezero Krušica, prava oaza miru in tišine. 

www.visit-lika.com

Na območju Like, Velebita do Podgorja in vse do Novalje na otoku Pagu so številne kolesarske steze, ki iz leta v leto vztrajno naraščajo. Hkrati je županija odlična tudi za ljubitelje vožnje z motorjem. Del jadranske magistrale od Senja, Starigrada, Paklenice se namreč uvršča med top deset motorističnih poti v Evropi.

liško-senjska-županija
Liško-senjska županija
Liško-senjska županija

liško-senjska-županija
Liško-senjska županija
Liško-senjska županijaMorski užitki
Del županije je tudi severnozahodni del otoka Paga z mesti Novalja, Stara Novalja, Lun, Jakišnica ... Zaradi prelepih plaž, naravnih danosti, raznolike turistične ponudbe in dostopnosti pa je ta del županije že desetletja priljubljen med turisti iz različnih evropskih in svetovnih držav. 

Raznolika kulinarika
Liško-senjska županija tudi v svoji kulinariki predstavlja raznolikost okusov, ki izvirajo tako iz gora kot seveda z morja. Na eni strani okus rib, soli, oljčnega olja, rožmarina in žajblja, paške jagnjetine ter na burji posušenega pršuta in sira, na drugi strani pa okus svežega mleka, sirove osnove in škripavca, jagnjetine z ražnja ali podpeke z zlato pečenim krompirjem, zeljem in mesom, postrvmi, koruzo in moko ter slivami, gobami in pitno izvirsko vodo.