Revija Jana Revija Lady
Ajda Mlakar

01

Ajda Mlakar

Glorija Kotnik

02

Glorija Kotnik

Nataša Naneva

03

Nataša Naneva

Neisha

04

Neisha

Nina Osenar Kontrec

Nina Osenar Kontrec

Nives Orešnik

06

Nives Orešnik

Petra Parovel

07

Petra Parovel

Tara Zupančič

08

Tara Zupančič

Nina Osenar Kontrec

Televizijska voditeljica

Občutek polnokrvne ženskosti je prišel precej pozno

besedilo: Petra Kancler, foto: Tibor Golob

Nina Osenar Kontrec, foto: Tibor Golob

Nina meni, da je fatalnost nekaj tako misteriozno usodnega, da pred njo ne more nihče pobegniti: fatalnost te neizogibno pogoltne vase kot gromozanski spiralasti vrtinec sredi divje reke. Sicer pa biti fatalna ženska na prvi pogled ne pomeni nič dobrega, ima negativen prizvok, da moške zapeljuje s svojimi bohotnimi čari - je sicer lepa, predrzna, inteligentna, skrivnostna, a poleg vseh izjemnih lastnosti lahko večkrat za svoj cilj uporablja tudi laži in prevare. Je odlična manipulatorka, ki te iz svojih rdeče nalakiranih nohtov zlepa ne izpusti, temveč je ultimativno usodna, moškega obnori in ga porine čez rob. Zato se Nini zdi, da pojem fatalnosti pravzaprav zamenjujemo za polnokrvno ženskost, ki pa je pozitivna, črpa iz ženske nezamenljive čutnosti, dobrega srca in samozavestne moči. Z vsemi temi lastnostmi se polnokrvna ženska spopade z izzivi, ki ji jih življenje postavi na pot. Nikakor ni nepremagljiva, je pa ponosno mogočna, strahovom navkljub neomajno pogumna, in kar je zelo pomembno, takšna ženska pozna ljubečo ponižnost in hvaležnost. Takšna ženska svojega moškega predano ljubi. »Veste, to, da ljubiš, to, da nosiš srce na pladnju usode, je presneto pogumno!« poudari Nina.

Kdaj pa se sama počuti najbolj fatalno? Pravi, da je ta občutek polnokrvne ženskosti prišel precej pozno. Mogoče je zavedanje te samozavestne moči, ki jo vselej spremlja ponižnost, zares prišlo šele danes, ko je iz centrifuge toge trpkosti zadnjih petih let, zaznamovanih z boleznijo, prišla popolnoma preobražena. Čuti, da je ta življenjski izziv izbrisal še zadnjo sled njene otroškosti. Ta kruta izkušnja je preobrazila generator njene identitete, kristalno jasno ji je postalo, kdo je.

Ko Nino povprašamo po skrivnem receptu njene fatalnosti, odvrne, da nas življenje včasih dela povsem nemočne, včasih pa zmagovito samozavestne. A pomembno je, da skozi barvito avro našega telesa vselej žarčimo večnost naše eterične duše, in to nas dela čudovite!

Za svoje fatalno orožje tako omeni odločitve, ki vselej odsevajo njene upe, in ne strahove.

Ko beseda nanese na fatalne moške, pove, da je zanjo njen mož najlepši človek, kar jih pozna. Srečna je, da ga lahko ljubi, srečna, da ji ga je usoda poslala na to opulentno slikovito življenjsko pot, srečna, da je čudoviti oče njunemu krasnemu sinčku. Je persona globoke substance, in to ga vselej dela izjemnega. In njeno največje zmagoslavje? »Vsak dan premagovati samo sebe,« je Nina kratka in jedrnata.

Glasovnica

Glasovanje poteka od 20. aprila do 29. maja 2023.

Vaš glas je bil zabeležen.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vam želimo veliko sreče pri žrebu.

Nagradna igra

Izmed vseh, ki boste poslali glasovnico na naš naslov ali svoj glas oddali na spletni strani, bomo izžrebali dvanajst nagrajencev in podelili:

Glitter splash
Dežnik Mercedes Benz

5x

eleganten dežnik Mercedes-Benz

Glitter splash
Sprej Redken One United

7x

Redken One United večnamenski sprej za nego las

Organizatorja prireditve Femme Fatale: Obrazi in Media24; Sponzorji: LifeClass, Mercedez-Benz, Eurospin, PPD Slovenia, Slowatch, s.Oliver, Simčič in comma