Danes objavljeno - 11. 8. 2019, št. člankov: 23

jedrt

Resnična duhovnost sta kramp in lopata!

Alenka Cevc / Revija Zarja Jana
11. 8. 2019, 21.15

Svet je totalno znorel. Poblazneli kapitalizem steguje svoje lovke po človeških dušah in jih duhovno ubija. Svetovna čreda ovac je vse večja, ljudje zaradi načina življenja, ki nam ga diktira kapital, doživljajo ogromno notranjih stisk. Marsikdo se zato obrne v duhovnost.

norveška policija, napad, mošeja, oslo,

Strelski incident na Norveškem obravnavan kot teroristično dejanje

B.K./STA
11. 8. 2019, 20.23

Sobotni strelski incident v mošeji nedaleč od norveške prestolnice Oslo policija obravnava kot "poskus terorističnega dejanja", so sporočili preiskovalci.

kača, igrišče, slovenj gradec,

FOTO: Kačo so z otroškega igrišča odstranili gasilci

R.T.
11. 8. 2019, 19.58

Na otroškem igrišču v Slovenj Gradcu so prebivalci opazili kačo.

maldivi

Rebeka Dremelj: Denar nama ne pada z neba, zelo garava za vsak cent

Eva Jandl
11. 8. 2019, 19.50

Priljubljena Rebeka Dremelj je pojasnila, zakaj je znova počitnikovala na Maldivih in ali so takšne počitnice res le za zvezde in tiste z globokimi žepi.

sarec1

To so najožje sodelavke Marjana Šarca

Marija Šelek / Revija Zarja
11. 8. 2019, 19.30

Leto dni vladanja Marjana Šarca je bilo tudi leto dni izzivov za njegove najtesnejše sodelavce. Med njimi so štiri dame, tri Nike in vodja kabineta Janja. Odgovorne, vztrajne, zavzete, optimistične, delavne. In zelo krepko stisnejo roko. Želeli smo jih spoznati in prijazno so nam dovolile.

posušena sivka

Čas je za bero zdravilnih in dišečih cvetov sivke

Z.F.
11. 8. 2019, 19.19

Te dni nas na okrasnih vrtovih opojno in pomirjujoče dišeče pozdravlja sivka. Poleg prijetnega vonja pa vsebuje številne ugodne učinkovine in je vsestransko uporabna.

cesta

Tedenski horoskop: fronti se nekaj gresta, mi pa smo točno vmes

Bern Jurečič, astrolog
11. 8. 2019, 18.00

Nekdaj smo temu času pripisovali poletno vročino in se skrivali pod senčniki, zdaj pa se je, kot je videti, marsikaj že zelo spremenilo in smo lahko kar malo v dvomih, kaj se dogaja nad našimi glavami.

kostel1

Kako privabiti ljudi v zapuščene vasi?

Katja Božič / Revija Zarja Jana
11. 8. 2019, 18.00

Kostel ali Kostelsko je razgibana slikovita pokrajina ob reki Kolpi, ki leži tik ob hrvaški meji.

trčenje, prometna nesreča, znak, splošna

Zaradi prometne nesreče je bila zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Trojanami

B.K./STA
11. 8. 2019, 17.01

Zaradi prometne nesreče je bila popoldan zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Trojanami pred predorom Podmilj v smeri proti Celju.

Polona_Jambrek

Polona se s trači ne ukvarja

Nejc Simšič
11. 8. 2019, 17.00

Televizijska voditeljica Polona Zoja Jambrek, ki gledalce razveseljuje z novicami iz sveta zabave v Pop Inu v oddaji 24ur, nam je v izzivu hitrih vprašanj razkrila marsikatero sočno zanimivost o sebi.

Angelca Lukan

VIDEO: Volčji Potok v malem smo našli pri Angelci iz Šmarce pri Kamniku

Z.F.
11. 8. 2019, 16.55

V enem izmed julijskih juter smo se odpravili v Šmarco pri Kamniku. Tam nas je že od daleč pozdravljala hiša, obsuta s cvetjem, ki se je že bohotilo ob dovozu, nato pa nas je pričakal še osupljiv okrasni vrt. To je dom Angelce Lukan.

pranje zaves

Kdaj ste nazadnje oprali zavese?

Z.F.
11. 8. 2019, 16.00

Če ste se že vrnili z dopusta, a ste si vseeno pustili še nekaj dni, preden se odpravite v službo, še nekaj namigov, kako polepšati oziroma očistiti svoj dom. Kdaj ste nazadnje oprali zavese?

čiščenje steklenic

Kdaj ste nazadnje oprali steklenico?

Z.F.
11. 8. 2019, 14.14

Medtem ko smo se začeli pridno izogibati vodam in sokovom v plastenkah, so na trgovinskih policah že dobro zasidrane steklenice, namenjene dolgotrajnejši uporabi. Kdaj ste svojo nazadnje oprali?

alkmaar stadion

Neurje zrušilo streho stadiona na Nizozemskem

B.K./STA
11. 8. 2019, 13.48

Nizozemski nogometni prvoligaš AZ Alkmaar je za nekaj časa ostal brez domačega stadiona. V soboto se je podrl del strehe nogometnega stadiona AFAS v Alkmaarju. Del strešne konstrukcije se je sesedel na tribuno. Na srečo med nezgodo na stadionu ni bilo obiskovalcev, poročajo nizozemski mediji.

kad 1

Prepoznajte simptome multiple skleroze

T.D.
11. 8. 2019, 13.36

Le zdravnik nevrolog lahko izvede ustrezne teste in postavi diagnozo. Ker torej ni preprostega testa za postavitev diagnoze, moramo biti pozorni na značilne simptome.

jemanje krvi, krvne skupine

Krvna skupina določa nagnjenost k boleznim

T.D.
11. 8. 2019, 12.01

A, B ALI 0? Nesreče, zapleti v nosečnosti, operacije in ne nazadnje nagnjenost k določenim obolenjem: v nekaterih primerih je ključno poznavanje krvne skupine.

norveška policija, napad, mošeja, oslo,

Strelec napadel mošejo na Norveškem, obvladal ga je 75-letnik

B.K./STA
11. 8. 2019, 09.59

V mošeji nedaleč od Osla je v soboto nek moški, oborožen z več kosi orožja, pričel streljati. Ena oseba je bila ranjena, preden je napadalca obvladal eden od vernikov. Preiskovalci so sicer nedaleč od kraja napada odkrili truplo mlade ženske, ki naj bi bila povezana z napadalcem.

ana m. jug

V trgovinah vidim samo še smeti

Katja Božič / Revija Zarja Jana
11. 8. 2019, 09.40

Ana M. Jug, odvetnica, znana po tem, da je zagovarjala revne in nemočne, bila ena od pobudnic pro bono ambulante v Novi Gorici, nekdanja nominiranka v naši akciji za Slovenko leta, pravi, da ima čiste misli, zato si prizadeva za svet brez navlake – tudi z načinom življenja.

inflacija, denar, balon

Vzajemni sklad kot primerna izbira investiranja ali varčevanja in obramba pred inflacijo

Katja Bogataj Kopriva
11. 8. 2019, 09.36

Današnji prispevek bi začela kar z izjavo znanega angleško-ameriškega komika in glasbenika Henryja Youngmana, ki je bil znan po svojih kratkih šalah in duhovitih pripombah, in ki je nekoč izjavil: «Američani postajajo vse močnejši. Pred dvajsetimi leti sta živila, vredna deset dolarjev, morala nositi dva človeka. Danes to zmore petleten otrok«.

Kim Džong Un

Severna Koreja testirala čisto novo vrsto orožja

B.K./STA
11. 8. 2019, 08.41

Severna Koreja je v soboto izvedla test "novega orožja", preizkus pa je nadzoroval sam severnokorejski voditelj Kim Džong Un, poročajo tamkajšnji državni mediji.

kate in charlotte

Zaradi incidenta je Kate zdaj še bolj občudovana

S.N.Č.
11. 8. 2019, 08.00

Jadralna regata King's cup je v Veliki Britaniji eden izmed najpomembnejših dogodkov za kraljevo družino in temu primerno ga spremlja množica fotografov, ki iz minute v minuto v medije po vsem svetu dostavljajo sveže fotografije.

Jean-Claude Juncker1

Telesna govorica Junckerja in njegove naslednice von der Leynove

Si.R.
11. 8. 2019, 07.55

Govorica telesa pove veliko o osebi in trenutnem položaju, v katerem se je znašla, le prebrati jo moramo znati. V rubriki Razgaljeni govorico telesa politikov, gospodarstvenikov in drugih pomembnih posameznikov prebira eden najbolj znanih strokovnjakov na področju komunikacije pri nas, Edvard Kadič. Tokrat je pod drobnogled vzel predsednika Evropske komisije v odhajanju Jeana-Clauda Junckerja in njegovo naslednico Ursulo von der Leyen na prvem uradnem srečanju.

horoskop_znamenja

Horoskop za nedeljo, 11. avgusta

W.Y.
11. 8. 2019, 06.38

Če verjamete ali ne, bolje je, da ste na vse pripravljeni!