Zdravje

Še nikoli tako preprosta nega obraza

Mija Ren / revija Bodi Zdrava
14. 3. 2023, 17.00
Deli članek:

Nega kože pri dvajsetih letih ni enaka tisti pri tridesetih, štiridesetih in negi v zrelih letih. S pravo vsakodnevno rutino lahko poskrbite, da bo vaša koža zasijala ne glede na starost, tip ali njeno stanje.

Profimedia
Poskrbite za nego vaše kože.

Redna nega zjutraj in zvečer naj postane vaš vsakodnevni obred in trenutek, ko si vzamete čas le zase.

Kaj je treba vedeti pred nakupom novih negovalnih izdelkov?

Pred nakupom in uporabo novih izdelkov z aktivnimi sestavinami je pomembno, da imate že vzpostavljeno osnovno rutino s kakovostnimi izdelki, ki so namenjeni vašemu tipu kože. Pri tem je nujno vedeti, katere sestavine se dopolnjujejo in katere izključujejo.

Retinol je sestavina, ki dela čudeže pri pomlajevanju kože. Ta bo po njegovi zaslugi gladka, sveža in napeta. Izdelkov z retinolom ne smemo kombinirati z AHA-kislino in drugimi retinoli, pri uporabi vitamina C pa moramo biti še nekoliko bolj pazljivi. Če uporabljate izdelke z niacinamidom in hialuronsko kislino, je izdelek z retinolom popolna izbira. Prav tako moramo biti pozorni pri uporabi novih izdelkov z AHA-kislino. Ti so idealna izbira za vse, ki se borite z aknami, ogrci in nečisto kožo, vendar jih nikakor ne smemo uporabljati z retinoli in vitaminom C. Po drugi strani pa je kombinacija AHA-kisline z niacinamidom in hialuronsko kislino zaželena. Novi izdelki z niacinamidom so izredno preprosti za uporabo, saj jih lahko kombiniramo skupaj z vsemi prej omenjenimi aktivnimi sestavinami. Niacinamid, posebna oblika vitamina B3, koži pomaga popravljati pogoste težave, ki vas najbolj bremenijo: povečane pore, neenakomeren ten kože in drobne gubice. Vitamin C je med drugim priljubljen tudi zato, ker spodbuja proizvodnjo kolagena v koži. Tega pa ne smemo kombinirati z AHA-kislino, prav tako moramo biti pozorni pri kombinaciji z retinoli.

5 KORAKOV DO POPOLNE KOŽE

1. Redno čiščenje kože
To naj bo na prvem mestu nege vaše kože, saj pripravi kožo na vse naslednje korake. Le dobro očiščena koža lahko sprejme vse učinkovine izdelkov, ki bodo sledili pri negi. Nekoliko več pozornosti posvetite čiščenju obraza zvečer. Najprej odstranite vsa ličila, zaščitni faktor, serum in umazanijo iz okolja ter razbremenite zgornjo plast svoje kože. Pri drugem koraku pa je čiščenje bolj globinsko: odstranite pot, bakterije in odmrle kožne celice.

Sonični čistilec obraza, ki bo spremenil vašo rutino

Sonični čistilec velja za nepogrešljiv del lepotne rutine, saj učinkovito in globinsko odstranjuje umazanijo, odmrle kožne celice in odvečni loj ter zagotavlja lepo in čisto kožo na obrazu. Do 27. marca ga v prodajalnah dm ob nakupu obrazne nege nad 30 EUR prejmete brezplačno!


2. Uporabatonika
Ta korak preskoči veliko žensk, a ga ne bi smele, saj tonik poskrbi za takojšnje vlaženje kože po čiščenju, hkrati pa uravnovesi pH-kože. Pripomore tudi k boljši absorpciji izdelkov, da njihove učinkovine prodrejo v globlje plasti kože.

3. Nanos pravega seruma
Serumi vsebujejo visok delež aktivnih sestavin, njihove molekule pa so manjše kot pri običajni kremi, zato lahko prodrejo globlje v kožo.

4. Maskaza obraz
Ta omogoča dodatno nego, saj vsebuje več aktivnih učinkovin in s tem pripomore k vidnejšim rezultatom. Dnevno in nočno nego zaključimo z nanosom kreme.

5. Dnevna krema in nujen zaščitni faktor
Dnevna krema zadrži vlago in dodatno ščiti kožo pred zunanjimi vplivi. Zaščitni faktor uporabite ne glede na letni čas; lahko ga vsebuje že dnevna krema ali pa ga preprosto uporabite samostojno. Glavna naloga nočne kreme je, da poskrbi za obnovo kože in vzpostavljanje vlage. Dodaten korak je zaželen, če imate občutljiv predel okoli oči oziroma želite izboljšati videz kože na tem predelu.

Še več lepotnih, modnih, zdravstvenih in prehranskih nasvetov najdete v priljubljeni ženski reviji BZ (Bodi zdrava), ki jo lahko kupite tudi v prodajalnah dm po vsej Sloveniji.

BZ
Izšla je nova številka revije Bodi zdrava! Vabljeni k branju!