Zdravje

Tudi vas mučijo podočnjaki? Odpravite jih v le nekaj minutah!

Mojca Kopriva
4. 2. 2023, 16.46
Posodobljeno: 4. 2. 2023, 20.39
Deli članek:

Pravijo, da so oči ogledalo duše, ampak ko se zjutraj prebudimo z zabuhlimi očmi ali temnimi kolobarji, zaradi katerih se zdimo utrujeni in starejši, naša duša ne učinkuje ravno zelo sveže in pozitivno.

Dreamstime
dekle, čajne vrečke, podočnjaki

Podočnjaki in zabuhlost okoli oči so ena najpogostejših lepotnih težav večine žensk. Vzroki zanje so različni, a za zmanjšanje zabuhlosti je v vsakem primeru pomembno, kaj jeste. Izogibajte se hrani, ki je bogata s soljo, in poskrbite za vnos dovolj vitamina K (zelena in listnata zelenjava), vitamina B12 (rdeče meso, ribe, jajca, mleko), vitamina C (agrumi, paprika, šipek) in antioksidantov (jagodičevje).

Hladni obkladki

Hladni obkladki kot SOS-rešitev na očeh bodo zožili krvne žile in tako hitro zmanjšali vidnost podočnjakov. Toda obkladki ne smejo biti prehladni, saj lahko povzročijo pokanje kapilar. Blago ohlajene kumare ali vrečke čaja bodo koristile predvsem takrat, ko so podočnjaki posledica prekrokane noči. Položite jih na zaprte oči in pustite učinkovati od 10 do 15 minut.

Prava nega za predel okoli oči

Zaradi majhne količine žlez lojnic je koža okoli oči bolj občutljiva za zunanje dejavnike kot preostali del obraza. Zato pozabite na nanos običajne kreme na predel okoli oči, temveč na tem delu uporabite posebno nego, ki je s svojo formulo prilagojena temu izjemno občutljivemu predelu. Tudi dobra limfna masaža obraza pomaga pri zabuhlih podočnjakih, saj pospeši limfni obtok na obrazu in vratu. Izvaja se z rahlimi pritiski prstov v smeri limfnih linij in je nadvse sproščujoča.

Prikrivanje z ličili

Korektor in puder sta najučinkovitejša prva pomoč ter tudi najzanesljivejši, najhitrejši in najpreprostejši zaveznik pri skrivanju gensko pogojenih podočnjakov, izraženih s temnimi kolobarji, ki so posledica strukture pod kožo, ki preseva. Izberite puder, ki je dobro prekriven, zvečer pa si ga nujno odstranite, da bo koža čez noč lahko dihala.

Dreamstime
dekle s kumarami