PRAVILNA NEGA

Ohranite zdravo zagorelo polt še dolgo v jesen

Mare Koren
7. 8. 2022, 21.22
Deli članek:

Vprašanje mnogih žensk pa tudi moških je, kako zagorelo zapeljivost ohranjati še dolgo po tem, ko je počitnic konec. Za to obstaja nekaj nadvse preprostih trikov.

Dreamstime
Izogibajte se savnam in dolgim vročim kopelim ter kozmetiki z izvlečki kumar, limone in mleka.

Še preden se odpravite na sonce ali pa si privoščite umetno zagorelost iz tube, je priporočljivo opraviti piling. Luščilno sredstvo odstrani odmrle kožne celice, kožo naredi gladko in nežno ter jo pripravi na obarvanje.

Vitaminsko bogata prehrana

Tudi s hrano si lahko pomagate pri ohranjanju čokoladnega videza. Jejte živila, ki vsebujejo vitamine A, C in E (zelenjava, sadje, mleko, jajca, goveja jetra, sir, lubenica, marelice, špinača, korenje, rastlinska olja).

Negovalni gel za prhanje

Ko že imate lepo barvo, ni več priporočljivo uporabljati gelov z mikrozrnci za piling. Namesto tega svetujemo uporabo bogatonegovalnih, kremnih gelov za prhanje in gelov na oljni osnovi.

Epilacija namesto britja

Seveda imajo predstavnice nežnejšega spola rade, da je zagorela polt tudi gladka. A britje nikakor ne pride v poštev, če želite porjavelost ohraniti čim dlje, saj rezilo odstranjuje tudi kožno povrhnjico. Prav tako voskanje. Najboljša možnost je uporaba električnega epilatorja, z njim ne boste odstranili površinskih kožnih celic, temveč zgolj dlake.

Kožo po dopustu redno negujte z vlažilnimi losjoni na osnovi aloje in karitejevega masla. Ali preprosto sezite po oljčnem ali jojobinem olju. 

Prepovedano

Izogibajte se savnam in dolgim vročim kopelim, saj ob tem barva kože zbledi. Prav tako se izogibajte dejavnostim, pri katerih se močno znojite, ter kozmetičnim sredstvom za posvetlitev, na primer tistim z izvlečki kumar, limone in mleka.

Maska za obraz

Zagorelost obraza lahko podaljšate z negovalno masko. Kožo najprej rahlo umijte z ohlajenim črnim čajem, zatem pa nanesite masko iz pasiranega paradižnika. Pustite učinkovati od 15 do 20 minut.

Kava in čaj

Pri kopanju ali prhanju uporabite nekaj žlic črne kave ali čaja. Iz kave lahko naredite tudi ledene kocke in jih uporabljate za osvežujočo masažo.