masaža obraza

Preprost ritual poživi polt in jo razstruplja

Mojca Kopriva
7. 5. 2022, 14.22
Deli članek:

Masaža nas sprošča in ima veliko pozitivnih učinkov, to drži. Kako pa je z masažo obraza v domačem okolju, ki je zadnje čase postala tako priljubljena? Kakšne rezultate prinaša in kako se je lotimo?

Dreamstime
Pravilno izvedena masaža obraža – če se seveda izvaja dovolj pogosto – lahko pomembno prispeva k zmanjšanju izrazitosti vidnih znakov staranja.

Ob vsakodnevnem masiranju boste kmalu opazili, da je vaša koža bolj napeta, čvrsta in na splošno lepša, saj masiranje obraza: spodbuja cirkulacijo krvi, sprošča mišice in živce, pomaga pri vlaženju kože, saj spodbuja prehajanje hranil na površje kože, poživi polt, razstruplja, izboljša elastičnost in napetost kože, spodbuja delovanje limfe, zmanjšuje zabuhlost, očesne vrečke in temne kolobarje okoli oči (podočnjake), preprečuje oziroma upočasnjuje nastajanje gub, pospešuje izločanje toksinov in je odlična pomoč za prodiranju kozmetičnih izdelkov (krem za obraz ali serumov) globlje v kožo za boljšo absorpcijo.

Pomlajevalni učinek

Masaža obraza je tudi zelo dobra metoda v boju proti prezgodnjim znakom staranja, ki jo lahko izvajamo sami v udobju lastne kopalnice. Je odlična izbira za večerno nego obraza, pri kateri sprostimo obrazne mišice, poskrbimo za mirkocirkulacijo, aktiviramo limfno drenažo ter tako poskrbimo za zdrav in sijoč videz. Z rednim izvajanjem dosežemo bolj čvrsto in napeto kožo, saj z masažo pospešimo pretok krvi, limfni pretok, odstranimo strupe iz telesa ter povečamo proizvodnjo kolagena in elastina, ki sta naravni sredstvi za bolj napeto kožo. S tem zmanjšamo videz puste kože, zabuhlost in podočnjake ter ustvarimo bolj zdravo in mladostno polt.

Različne tehnike masaž in kako se jih lotimo

Obstaja veliko različnih tehnik in pristopov masaže obraza, skupna lastnost skoraj vseh pa je, da morajo biti naši gibi odločni in trdni, a hkrati zelo nežni, saj nežne kože na obrazu ni priporočljivo vleči in raztegovati. Vedno masiramo v smeri navzgor, se pravi v nasprotni smeri gravitacije. Takrat pridejo prav lepotni pripomočki za masiranje, ki jih prav tako ne smemo močno pritiskati na kožo. Strokovnjaki priporočajo, da ne masiramo suhe kože, temveč za lažje drsenje prstov po koži uporabimo olje (izberemo enega ali kombinacijo več olj, ki so primerni za naš tip kože) ali gel, kremo, serum ali balzam. Bodite pozorni, če se izdelek med masažo bodisi posuši bodisi povsem vpije v kožo; takrat ga dodajte še malo, da ne boste masirali »na suho«.