Zdravje

BiteMe Nutrition pridobil investicijo v vrednosti 330.000 evrov za popularizacijo zdravih prigrizkov

Oglasno sporočilo
7. 4. 2022, 10.39
Posodobljeno: 7. 4. 2022, 10.40
Deli članek:

BiteMe Nutrition, startup ki ponuja zdrave in naravne prigrizke, je zaključil investicijski krog v višini 330.000 evrov prvi hrvaški sklad tveganega kapitala.

Vodilni investitor v krogu je Feelsgood Capital, prvi specializirani finančni sklad za naložbe v slovenska in hrvaška podjetja z družbenim učinkom. S tem se Feelsgood, kakor tudi drugi fizični soinvestitorji, pridružujejo slovenskemu družinskemu podjetju Medex, ki je v omenjeni startup investiral leta 2020. Podpora Medexa je pripomogla k prisotnosti izdelkov pod blagovno znamko BITE ME na slovenskem trgu, saj jih je danes moč najti pri praktično vseh večjih trgovcih v Sloveniji in specializiranih prodajalnah zdrave prehrane.

BiteMe Nutrition ustvarja koncept aktivne prehrane, in razvija zdrave in popolnoma naravne, bio in brezglutenske prigrizke za potrebe modernega in ozaveščenega potrošnika. Njihovi izdelki so primerni za uživanje na dnevni ravni, in združujejo funkcionalnost, naravne sestavine, in dodelane okuse, kombinacijo ki na trgu še ni zares prisotna. Aktivno spodbujajo bolj zdrave navade potrošnikov, hkrati pa zaradi bio certifikacije prispevajo k razvoju dela certificiranih proizvajalcev ekoloških izdelkov.

Ekipa BiteMe Nutrition.

Višina investicije obsega 330.000 evrov, kjer je Feelsgood kot vodilni investitor namenil znesek 300.000 evrov, v krogu pa so sodelovali tudi drugi manjši investitorji, vključno z Igorjem Draškovićem, solastnikom in predsednikom uprave skupine DRACO, sicer pa aktivnim investitorjem v veganske znamke, ter Majo Švener, uspešno podjetnico in ustanoviteljico portala ličila.si. Naložba bo BiteMe Nutritionu pomagala, da bodo njihovi izdelki dodatno vidni športnikom, rekreativcem in osebam, ki negujejo zdrav način življenja, v Sloveniji, na Hrvaškem, kot tudi številnih tržiščih. Med ambasadorji izdelkov je moč najti številne slovenske športnike, med njimi tudi športno plezalko Katjo Debevec, Špelo Horvat, našo tekmovalko v spustu s kolesom ter rekreativno gorsko tekačico Dejo Jakopič.

Začetna podpora družbe Medex je pripomogla k močni prisotnosti izdelkov pod blagovno znamko BITE ME na slovenskem trgu. Danes jih je moč najti praktično v vseh večjih trgovcih v Sloveniji in specializiranih prodajalnah zdrave prehrane. Poleg Slovenije in Hrvaške so njihove linije izdelkov na policah v Veliki Britaniji, Nemčiji, Poljski, Hongkongu, Grčiji in Estoniji. Medex je v preteklem obdobju služil tudi kot celovit partner na razvojnem področju, in v BiteMe Nutrition poudarjajo da so bili ključni pri povratnih informacijah v sklopu produktnega razvoja, razumevanju stabilnosti in obnašanja proizvodov ter rednih kontrolah kvalitete. Z lastnimi mikrobiološkimi in kemičnimi laboratoriji v Medexu nudijo razvojno globino, ki si je startup sam ne bi mogel privoščiti, kar ekipi omogoča da se posveti grajenju tako novih proizvodov kot blagovne znamke.

Kot ključ do svojega preboja v BiteMe Nutrition izpostavljajo razvoj receptur zdravih prigrizkov z visokimi hranilnimi lastnostmi in edinstvenih kombinacij okusov oziroma sestavin – v njihovih izdelkih je med drugim zaslediti sivko, kardamom, sončnična semena, himalajsko sol, ipd. Pri tem je bila v ospredju še jasna usmerjenost v trajnostno pridelavo in strogo nadzorovano ekološko pridelavo sestavin, vse z minimalnim vplivom na okolje. Jedro izdelkov tvorijo presne energijske ploščice in bio veganski piškoti brez glutena, dodatkov in dodanega sladkorja.

Bite ME Lava Cookies.

»Poleg Medexa, ki ostaja naš prvi investitor in podpornik, svojo pot nadaljujemo z razširjeno skupino partnerjev. Pomemben mejnik je prav dogovor s Feelsgoodom, saj se poistovetimo z njihovimi usmeritvami in verjamemo, da združujemo dve energični in medsebojno komplementarni zgodbi. Vodi nas prepričanje, da je naravno najmočnejše in da novodobni in dinamičen slog življenja zahteva kvalitetno prehrano, ki obenem spodbuja trajnost, skrb za okolje, kar sovpada s Feelsgodovimi investicijskimi kriteriji. Nadgrajujemo stanje, ki smo ga v zadnjih letih dosledno razvijali, in preko novih solastnikov pridobivamo širši dostop do kroga ljudi z znanjem na področjih trženja, vodenja in grajenja podjetij, kar bo v fazi rasti neprecenljivo. Hitro razvijajoče podjetje se namreč napakam ne more izogniti, a ključno je, da preko svojega razvoja pridobiva in razširja znanje. Ponosni smo, da prav od vseh investitorjev v krogu poleg finančnih sredstev pridobivamo prav to – močno strateško ekipo, ki bo naše izdelke brez kompromisov prenesla v vse bolj globalen obseg,«je dejal Martin Kandus, soustanovitelj in finančni direktor BiteMe Nutrition.

Sklad Feelsgood Capital poleg klasičnega kriterija donosnosti in rasti išče startupe, ki s svojim poslovanjem botrujejo tudi k merljivim družbenim ter okolijskim učinkom, oziroma sovpadajo s cilji trajnostnega razvoja Združenih narodov (ZN). Te pomenijo univerzalni poziv k ukrepanju za odpravo revščine, zaščito planeta ter izboljšanje življenja in možnosti. Sklad ima 30 milijonov evrov investicijskega kapitala in zagotavlja izključno kapital za rast, njihov največji posamezni vlagatelj je Evropski investicijski sklad, medtem ko je Bellabeat Inc. največji zasebni vlagatelj.

Feelsgoodov tržni vodja za Slovenijo, Tilen Šarlah, je komentiral zadnjo naložbo sklada: »Veseli nas, da se bo lanski energičen tempo novih naložb nadaljeval tudi v letu 2022. BiteMe Nutrition je postal dragocen član našega resnično raznolikega portfelja in je dokaz, da je tudi na tem prostoru mogoče razviti odlične izdelke za globalno občinstvo. Všeč nam je bil njihov pogum in strast, pa tudi njihova odločnost dokazati, da sta naše počutje in zdravje tesno povezana z ohranjanjem narave in okolja. Tu je še zavezanost Feelsgooda k vlaganju v podjetja, ki spodbujajo enakost spolov, glede na to, da je med lastniki oziroma soustanovitelji večje število žensk.«