Zdravje

Čist zrak v zaprtih prostorih

Oglasno sporočilo
3. 12. 2021, 13.30
Posodobljeno: 8. 12. 2021, 09.45
Deli članek:

Čist zrak in zaprt prostor se marsikomu zdita nemogoča kombinacija. Onesnaževalci zraka v naš dom največkrat vstopijo ne le skozi vrata in okna, pač pa tudi preko naravnega prezračevanja. Med pogostejše onesnaževalce spadajo alergeni, ki jih sproščajo rastline in prah v notranjih prostorih. Škodljivi delci nehote nastajajo tudi med kuhanjem in čiščenjem. Kaj lahko storimo za čist zrak v zaprtih prostorih?

Vsak dih šteje

Philips se je domislil fenomenalne rešitve – čistilec zraka. Čistilniki zraka Philips odstranijo bakterije in alergene ter tako lajšajo simptome alergij. Presenetljivo odstranijo kar 99,9 % virusov, alergenov in onesnaževal v manj kot petih minutah! Zrak preverja kar 1000-krat na sekundo in zazna tudi najmanjše delce. Kakovost zraka uporabniku sporoča v realnem času in inteligentno izbere najprimernejšo hitrost za vsak dom. Čistilec zraka lahko uporabljate v inteligentnem načinu delovanja ali izberete eno od 4 hitrosti: mirovanje, hitrost 1, 2 in turbo. Vse nudijo popoln nadzor nad pretokom zraka in glasnostjo delovanja. Vse, kar morate storiti je to, da pritisnete en sam gumb in čistilnik zraka začne filtrirati nevidne viruse, alergene in onesnaževala v notranjih prostorih. Čisti hitro in učinkovito s hitrostjo dovajanja čistega zraka (CADR) 500 m3/h.

Dihajte boljši zrak

Čistilnik zraka Philips 2 v 1 očisti zrak v prostoru do 30 m2 in ga obenem še navlaži s hitrostjo 500 ml/h. Zaznava stopnjo vlažnosti zraka in ga po potrebi samodejno navlaži na želeno raven. Uporabniku omogoča izbiro 40 %, 50 %, 60 % ali 70 % ravni vlage, ki jo vlažilnik nato doseže z avtomatskim vklapljanjem in izklapljanjem.

Z zgolj enim pritiskom na gumb lahko preklapljate med načinom delovanja 2 v 1 ali samo čistilnikom zraka. V samodejnem načinu senzorji inteligentno izberejo pravo hitrost za vaš kotiček. Čistilnik zraka lahko uporabljate v obeh samodejnih načinih delovanja (splošnem ali alergenskem), načinu mirovanja, lahko pa izberete eno od 4 hitrosti. Ker je Philips v koraku s časom, vam omogoča, da z aplikacijo CleanHome+ lahko spremljate kakovost zraka in čistilnik upravljate kjerkoli in kadarkoli. Ko kakovost zraka ni več optimalna, lahko prejmete tudi opozorilo. Kaj pravite? Sliši se izvrstno, mar ne?

Vlažen zrak za zdrava pljuča

Suh zrak pogosto razdraži kožo, nos in grlo. Pomembno je, da si znotraj štirih sten zagotovite ustrezno vlažnost in ponovno zadihate s polnimi pljuči. Philipsov vlažilnik zraka natančno odpravlja suh zrak, vlažnega pa enakomerno porazdeli po prostoru in z njim zagotavlja raznašanje 99 % manj bakterij v primerjavi z ultrazvočnimi vlažilniki. Vlažilnik omogoča tristopenjski naprednejši sistem izparevanja s tehnologijo NanoCloud. V prvi stopnji vpojni filter na vlažilniku pri vsesavanju suhega zraka ujame majhne delce in z njimi tudi prah. Napredni sistem izparevanja s tehnologijo NanoCloud nato zrak navlaži tako, da vanj sprošča vodne molekule, medtem pa ne prenaša bakterij ali apnenca. Zdrav zrak se nato izpih iz vlažilnika pri stalni hitrosti in tako zagotavlja udoben ter zdrav vlažen zrak, pri tem pa v notranje prostore ne sprošča vodne meglice.