Negovalna rutina

Pripravite svojo kožo na hladnejši del leta

T.D.
17. 10. 2021, 09.58
Deli članek:

Ključni element sijoče in napete kože je vlaga, ki jo lahko zagotovite z raznoliko prehrano, pitjem zadostne količine vode in kakovostno vlažilno kozmetiko.

Dreamstime
Kožo nahranite s serumi, olji in kremami z elastinom, kolagenom ali aloe vero.

Jesenski dnevi s seboj prinesejo vremenske spremembe in predvsem nižje temperature, na katere se lahko koža odzove z razdražljivostjo in srbečico. Poleti je v zraku več vlage, kar pomaga pri ohranjanju kožne pregrade, medtem ko jeseni postane zrak suh – zunaj zaradi spremembe letnega časa, znotraj pa zaradi začetka kurilne sezone. Koža začne izgubljati vlago, njen zaščitni film je načet, zato je bolj občutljiva, pojasnjujejo strokovnjaki in priporočajo, da v tem prehodnem času negovalno rutino prilagodite novim razmeram.

Nahranite kožo

Če imate občutljivo kožo ali se soočate s težavami, kot sta luskavica in ekcem, jeseni verjetno zaznavate pekoč občutek na koži, kar lahko traja več tednov. Najboljše, kar lahko ukrenete, je, da kožo nahranite s serumi, olji in kremami z elastinom, kolagenom ali aloe vero, ki pomaga pri regeneraciji kožnih celic. Kožo prekrijte z debelejšo plastjo kreme, da bo vsaj del nje lahko prodrl globlje v pore.

Gostejša vlažilna krema

Poleti ste uporabljali lahke vlažilne kreme na osnovi vode, zdaj pa je čas, da jih zamenjate s kremami z gostejšo, bogatejšo teksturo in tako kompenzirate izgubljeno vlago v koži. Pod kremo lahko dodatno nanesete še serum z negovalnimi sestavinami, ki prebudijo sijaj, povrnejo energijo in zaščitijo celice pred zunanjimi vplivi.

Nega kože okrog oči

Če balzama za ustnice in kreme za predel okoli oči še ne uporabljate redno, je zdaj zadnji čas, da ju vključite v negovalno rutino. Oba pomagata koži pri prehodu iz poletja v mrzlo obdobje, poskrbita za lifting in svežino. Za predel okoli oči je priporočljiv gel s hladilnim učinkom in keramičnim aplikatorjem, ki poskrbi za nežno masažo ter odpravlja zabuhlost.

Vlažilnik zraka pomaga

Poleg vsakodnevne negovalne rutine strokovnjaki priporočajo tudi investicijo v vlažilnik zraka. Gre za napravo, ki v zrak pošilja drobne kapljice vodne pare in skrbi za dobro počutje kože. Če v vlažilnik dodate še malo eteričnega olja sivke, se bodo v vas prebudili tudi čudoviti spomini na poletje.