Zdravje

»Nujno rabim zdravnika, a moj ne dela«

Oglasno sporočilo
4. 10. 2021, 20.16
Posodobljeno: 4. 10. 2021, 20.16
Deli članek:

Kolikokrat ste se že znašli v situaciji, ko ste nujno potrebovali svojega osebnega zdravnika, a ta ni delal, se vam v ordinaciji niso javili na telefon ali pa so bile čakalne dobe preprosto predolge? Kaj storiti v takšni situaciji?

Zdravstvene situacije so lahko zelo nepredvidljive, predvsem pa se z njimi soočimo takrat, ko je za naše življenje najbolj neprimerno. Med vikendom, ko naš zdravnik ne dela, takrat, ko imajo otroci največ šolskih obveznosti, ali pa na lokaciji, ko smo od osebnega zdravnika zelo oddaljeni. Če k temu prištejemo še čakalne dobe v zdravstvu, ki jih je epidemija koronavirusa še podaljšala, imamo včasih občutek, da je dostop do zdravnika skoraj misija nemogoče.

No, seveda situacija ni tako zelo črna, a osebna izkušnja in želja po takojšnji obravnavi, vsakemu posamezniku daje tudi takšne občutke. Do nepričakovane situacije lahko pride tudi med čisto običajnim družinskim izletom v naravo, ko ste od svojega osebnega zdravnika dejansko oddaljeni, ali pa je to celo za vikend, ko večina ne dela. Si predstavljate, da vaš otrok med sprehodom začuti nenadno bolečino, za katero ni kriv dejanski padec ali zunanja vidna poškodba? Seveda si želite takojšnje obravnave in diagnoze, kljub temu, da bolečina morda ni urgentno obravnavana. 

Najboljši scenarij za družino je, če je z otrokom na koncu vse v najlepšem redu. Morda kakšen napačen gib, ki se ga vaš otrok ni niti zavedal, ali pa dejanska bolečina v mišici, ki bo naslednji dan, po prespani noči, že zbledela. Ne glede na končni rezultat si starš v tistem trenutku želi takojšnje obravnave. Otroka nekaj boli in zanima vas, kaj je narobe oziroma želite ovreči sum na hujšo poškodbo. Kdo si v situaciji, povezani z vašimi najbližjimi in dejansko tudi z vami samimi, ne bo želel takojšnjega posveta z zdravnikom? 

Kaj narediti, ko osebni zdravnik ne dela?

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno vsem, ki imate status zavarovane osebe v obveznem zdravstvenem zavarovanju in ste zavezanci za plačilo doplačil. Izjema so otroci, dijaki in študentje do 26. leta starosti.

Tudi zdravniki so ljudje in si zaslužijo počitek, tudi če si sami zaradi skrbi želimo najhitreje do svojega osebnega zdravnika. Ker seveda to ni vedno mogoče, lahko rešitev najdete tudi drugje. Hiter dostop do zdravnika ali zdravstvene usluge si je bolje zagotoviti pred nepričakovano zdravstveno težavo, kot pa da to storite takrat, ko težava že nastopi. 

Odlična rešitev je tudi zavarovanje, ki vam omogoča obravnavo takrat, ko je to za vas pomembno. Pri Generaliju nudijo dodatno zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco, ki med drugim zagotavlja kritje Halo Doktor. Gre za sodobno kritje, ki nudi hiter in enostaven zdravstveni posvet na daljavo (video ali telefonski klic): takojšnji pogovor z zdravnikom splošne oziroma družinske medicine (običajno v 15-ih minutah) ali po predhodno dogovorjenem terminu, izvid z razlago in Halo Doktor napotnico za morebitno nadaljnje zdravljenje v okviru Specialistov z asistenco. Število klicev je neomejeno, posvet pa je na voljo vse dni v tednu med 6. in 22. uro, tudi med prazniki in iz tujine.

Poskrbite za celotno družino

Za mladoletno osebo so seveda odgovorni starši oziroma skrbniki. Ravno oni so tisti, ki lahko poskrbijo, da bo zaščita zdravja celovita in dostopna vsem družinskim članom. Kadarkoli in kjerkoli. Vsi si želimo hitrejšega dostopa do zdravnika, diagnoze, zdravljenja in rehabilitacije, pa seveda tudi višjega standarda storitev in točnega termina pri naročanju na pregled pri zdravniku specialistu. Tega si želimo tako zase kot za svojo družino: za otroke, starše in stare starše. Pri zavarovalnici Generali so svoja zdravstvena zavarovanja z namenom zagotavljanja pravočasnih diagnoz in začetka zdravljenja svojih strank združili v skupen paket zavarovanj Moj zdravstveni kasko, ki zajema različna področja celovite zdravstvene zaščite za vso družino. 

Družinsko situacijo lahko tako izboljšate z zavarovanjem Specialisti z asistenco, kjer lahko izbirate med več različnimi paketi, glede na vaše potrebe. Najboljše je, da začnete pri osnovnem paketu Specialistov z asistenco, ki ga lahko poljubno razširite z dodatnimi kritji, najbolj primernimi za vas in vaše bližnje. Od preventivnih pregledov in preiskav, ožjega in širšega paketa operacij, poleg tega pa lahko zavarovanje sklenejo tudi starejši do 85. leta starosti, pri čemer jim zavarovanje velja vse do 100. leta.

Generali je zdaj omogočil tudi sklenitev zavarovanja za celo družino, pri čemer vam nudijo še družinski popust.

Prilagoditev svojemu življenjskemu slogu

Dodatno Zavarovanje zdravil krije zdravila na beli recept in doplačila za medsebojno zamenljiva zdravila, ki jih predpiše zdravnik pri zdravstvenih storitvah, izvedenih izven zavarovanja Specialisti z asistenco, to pomeni tudi v javnem zdravstvenem sistemu. Zavarovanje se lahko priključi kot dodatno kritje k zavarovanju Specialisti z asistenco.

Vsak posameznik je drugačen in vsi imamo svoja življenja. Številni so aktivni in svoje proste trenutke preživljajo v naravi. Spet drugi so zagrizeni športniki, ki svoj dan posvečajo telesni aktivnosti. Seveda pa obstajajo tudi takšni, ki večino dneva zaradi službenih potreb preživijo za računalnikom. Posledično so tudi zdravstvene težave in stanja vsakega različna. Moj zdravstveni kasko si lahko oblikujete v skladu s svojim življenjskim slogom in potrebami vaše družine. 

Ustrezna kritja, s katerimi si boste zagotovili najhitrejše in najbolj ustrezno zdravljenje, vam bo pomagal določiti vaš zavarovalni zastopnik, ki vam bo pojasnil tudi kako do 10-odstotnega in še do dodatnega 5-odstotnega popusta na premijo pri zavarovanju Specialisti z asistenco. Kadar koli pa se lahko obrnete tudi na Generalijev asistenčni center Asistenco zdravje.

Z izbiro pravega zavarovanja si prihranimo skrbi in stroške, ki bi jih sicer plačali v samoplačniških ambulantah v želji, da čim prej okrevamo.