Preženimo astmo, kašelj, bronhitis ter ublažimo učinke Covida-19

Izboljšajte svoje zdravje s pomočjo solne terapije

Z.F.
20. 9. 2021, 09.20
Posodobljeno: 24. 9. 2021, 11.38
Deli članek:

Solna terapija je odličen kraj za sprostitev in izboljšano počutje celotne družine. Dokazano pa blaži tudi učinke Covida-19.

solna jama ortus
solna terapija

Čudovit dopust je že daleč za vami, ko ste brezskrbno predajali soncu, uživali ob šumenju valov in vonju borovcev. Svežega morskega zraka smo se sicer takrat nadihali, a zdaj ga lahko po zaslugi solne terapije vdihavamo vse leto. Solno terapijo oziroma haloterapijo izvajajo v tako imenovanih solnih sobah, ki so namenjene odraslim, starostnikom pa tudi otrokom.

Kaj je haloterapija?

Haloterapija je terapija, ki zdravi s pomočjo soli. Gre za umetno ustvarjeno komoro oziroma solno jamo, ki jo lahko obiščete v rezidenci Ortus, v Ankaranu. V solni jami se reproducira mikroklima rudnikov soli, kjer so včasih zdravili tudi pljučne bolnike. Glavna sestavina je suh zrak, ki je nasičen z delci soli oziroma natrijevega klorida. Z vdihovanjem se aerosoli soli prenesejo na najmanjše dele bronhijev v pljučih pa tudi na druge dele dihalnih poti. Delci delujejo antibakterijsko, ionizirajo zrak in ga napolnijo z minerali in mikroelementi. Ti redčijo sluz in jo pomagajo izločiti iz dihalnih poti, sinusov in ušes. Obnavljajo sluznico ter skrbijo za vzpostavitev zdravega imunskega sistema. Sodelujejo pri vzpodbuditvi limfnega sistema, ki pomaga telesu, da se očisti strupov in toksinov.

rezidenca ortus
Primerna je za otroke, odrasle pa tudi starostnike.

Komu pomaga?

Solna terapija, kot jo pripravljajo v Rezidenci Ortus, je uspešna pri zdravljenju kroničnih bolezni dihal,  lajša simptome bronhitisa, pljučnice in bronhialne astme. Nepogrešljiva je pri kroničnih vnetnih boleznih zgornjega dela dihal, kot so rinitis, sinusitis, kronični tonzilitis in laringitis. Odlično zavira in zdravi alergijske bolezni, dokazano pa ublaži tudi učinke Covida-19.

Koliko terapij je potrebnih?

Strokovnjaki, ki vas z veseljem pričakujejo, priporočajo v povprečju od 14–20 obiskov. V tem času s terapijami uspemo okrepiti imunski sistem ter izboljšati status kroničnih bolezni dihal ter bolezni ORL organov. Obiski bodo med drugim sprostili tudi psihično in fizično napetost, izboljšala pa se bo tudi patologija vaše kože.

rezidenca ortus
Privoščite si enkratno sprostitev in si dovolite zadihati s polnimi pljuči.