V tednu dni

Jesenska dieta: S koruzo nad trebušno maščobo

Tea Dečman
30. 8. 2021, 21.27
Deli članek:

Ljubiteljem hrane, ki povzroča okrogel trebuh, prinašamo dobro novico! S sladko, sočno koruzo se lahko maščobnih obročev znebite v pičlem tednu dni!

Dreamstime
Ženske, ki so preizkusile dieto s koruzo, so že v tednu dni lahko začele oblačiti oblačila z nižjo konfekcijsko številko, ne da bi bile lačne.

Vse zasluge gredo hormonu adiponektinu, ki ga ta zdrava jesenska poljščina sprošča in pomanjkanje katerega povzroča kopičenje maščobnih blazinic ter še kaj. Koruzo lahko v dieto vključite pripravljeno na različne načine, le z maslom je raje ne namažite!

O adiponektinu

Gre za hormon, ki igra ključno vlogo pri oblikovanju telesa. Deluje kot prenašalec informacij znotraj celic. Mišicam in jetrom prižge zeleno luč, naj porabljajo nakopičene maščobe, pri čemer se najhitreje odzove trebušno salo, tako hitro in v tolikšni meri, da se hujšanje pozna tudi pri ljudeh, ki sicer ne uvedejo nobenih posebnih sprememb na svojem jedilniku, razen te, da začnejo uživati več hrane, ki povzroča sproščanje tega hormona. Adiponektin je postal med znanstveniki zaradi izjemne učinkovitosti tako zanimiv, da na Harvardu celo razmišljajo, kako bi ga vključili v zdravljenje bolezenske debelosti.

Znanstveniki so ugotovili, da oranžna in rumena zelenjava sprosti največ tega hormona. Še posebej naglo ga sprostijo koristne snovi iz koruze. 

Dieta

Ženske, ki so preizkusile dieto s koruzo, so že v tednu dni lahko začele oblačiti oblačila z nižjo konfekcijsko številko, ne da bi bile lačne. Prav nasprotno, uživale so v sočnih poznopoletnih jedilnikih, ki nas po dopustu oskrbijo z veliko vitamini in minerali. Ob tem popijte obilo vode, tu ali tam si lahko privoščite tudi kakšno gazirano poslastico s sladili. V jedi pa vmešajte obilo shujševalnih začimb, ki vse po vrsti pospešujejo presnovo in zadovoljijo okušalne brbončice. Po tem režimu se lahko mirno prehranjujete tudi po sedmih dneh, pazite le, da boste na dan zaužili od 1200 do 1300 kalorij in da bodo maščobe prihajale iz dobrih virov. Nikar jih ne črtajte, škodilo vam bo! Vlaknin mora biti vsak dan najmanj 25 gramov, zaužijete jih denimo že s polovico skodelice fižola in nekaj porcijami zelenjave.

dreamstime
Kaj še čakate, pojdite do prve kmetije in nakupite čim več koruze, ki so jo pridelali s kar najmanj pesticidi!

Dodajte še zdrave maščobe

Mononenasičene maščobe iz olivnega olja, žafrankinega olja, oreščkov in avokada na naše celice, vnete od presežka kilogramov, učinkujejo zelo pomirjajoče in jih je nadvse priporočljivo uživati, saj bolj ko so celice umirjene, več adiponektina lahko izločijo. Nadomestimo slabe maščobe z dobrimi in shujšali bomo za polovico hitreje in lažje!