Nega kože

Lubenica prežene ogrce, uporabimo jo lahko tudi pri pedikuri

Tea Dečman
22. 8. 2021, 19.40
Deli članek:

Sočna lubenica je veliko več kot le slasten sadež, s katerim si gasimo žejo v vročih mesecih. Je namreč odličen pripomoček za lepotičenje in pomlajevanje kože na vseh delih telesa.

unsplash
Lubenični sok je odličen za preganjanje podočnjakov, zabuhlosti, razširjenih por in vročinske rdečice.

Lubenica je prava zakladnica koristnih snovi, kot so kalij ter vitamini C, A, B1 in B6, ki vsi prispevajo tudi k lepoti. Zato je nepogrešljiva za ohranjanje zdrave kože na vseh ravneh. Je tudi odličen vir antioksidantov. Ti so obrambni zid pred prostimi radikali, ki povzročajo pigmentne madeže, drobne linije in globoke gube. Poleg tega je lubenica znana po tem, da revitalizira kožo, jo varuje pred aknami ter tudi pred poškodbami, ki jih povzročajo UV-žarki.

Lubenični sok osveži

Ko režete lubenico, iz nje odteče veliko soka. Ujemite ga v kozarček in kasneje nanesite na obraz. Pustite ga učinkovati 15 minut. Zatem ga sperite najprej s toplo, nato z mrzlo vodo. To vam bo dalo občutek svežine in čistosti.

Oži pore

Če želite zmanjšati razširjene pore, zmešajte lubenični sok z zdrobljenimi metinimi listi. Mešanico zamrznite v ledene kocke in nato z njimi drsite po koži.

Piling za telo

Lubenični piling daje koži po telesu sijaj. Eno skodelico melone zmečkajte skupaj s sladkorjem. Dodajte malo limoninega soka in z mešanico natrite telo. Odlično za utrujeno kožo.

Lubenična pedikura

Potrebujete približno lonček kock lubenice, ki jih stisnete v sok. Temu dodate čajno žličko mletih mandljev in četrt skodelice jogurta. Temeljito premešajte in mešanico v krožnih gibih vtrite v stopala. Sperite z vodo in občudujte mehko kožo.

Ohladitev kože in zoper zabuhlost

Sok pol limone iztisnite po rezini lubenice. Dajte v hladilnik za 20 minut, nato pa rezino lubenice narežite na trakove in jih razporedite po koži. Odlično za preganjanje podočnjakov, zabuhlosti, razširjenih por in vročinske rdečice.

Čistilo za ogrce

Zmešajte po dve žlici soka lubenice, naribane kumare, paradižnikovega soka in fino mlete riževe moke. Uporabljajte za čiščenje kože. Sperite z mlačno ali mrzlo vodo.

profimedia
Z lubenično pedikuro preprosto do mehke kože stopal.